Ympäristö

Vaatimukset ylittävät ympäristöpanostukset

Viking Line välittää ympäristöstä ja harjoittaa matkustaja-alusliikennettä ympäristön huomioon ottavalla tavalla. Pitkäjänteisellä ja aktiivisella toiminnallaan varustamo on kehittänyt ympäristötyötä, joka ulottuu laajemmalle kuin mitä määräykset edellyttävät.

Sertifikaatit

Yhtiön pääkonttorilla, kaikilla aluksilla ja tytäryhtiö Viking Line Buss Ab:lla on ISO14001 -standardin mukainen ympäristösertifikaatti.

Viking Linen organisaatio ja kaikki alukset on sertifioitu ISM-koodin (Inter­national Safety Management) mukaisesti.

Jätteenkäsittely

Kaikki laivalla syntyvä jäte viedään maihin kierrätettäväksi, uudelleenkäytettäväksi, poltettavaksi, säilytettäväksi tai muulla tavalla loppukäsiteltäväksi.

Biojäte – biokaasu

Viking XPRS:llä, Mariellalla ja Viking Gracella on laitteet biojätteen tehokasta lajittelua ja keräämistä varten. Jätteestä valmistetaan biokaasua, jota käytetään tällä hetkellä vihreän sähkön tuottamiseen.

Sähköä maista

Kaksi varustamon aluksista ottaa sähköä maista, kun ne ovat päivän laiturissa Tukholmassa ja Helsingissä. Tämä vähentää päästöjä sekä moottoreiden melua satamissa ja niiden lähialueilla.

Luomukahvia

Aluksilla tarjoillaan reilun kaupan Löfbergs Lila -luomukahvia, jonka viljelyssä mm. keinolannoitteiden ja torjunta-aineiden käyttö on kielletty.

Baltic Sea Action Group

Viking Line osallistuu aktiivisesti Itämeren suojelutyöhön tukemalla Baltic Sea Action Groupia (BSAG) ja tekemällä sen kanssa yhteistyötä.