Helsinki, vierailukohteet

Helsinki Sightseeing/Strömma – Kaunis Kanavareitti

Kaunis Kanavareitti sightseeing-risteilyllä näet Helsingin kauneimmat rantamaisemat ja monta nähtävyyksien helmeä: historiallisen Suomenlinnan merilinnoituksineen, Korkeasaaren eläintarhan, jäänmurtajat ja Degerön kanavan. Samalla kuulet Helsingin kiehtovasta historiasta.

Aikataulu:
1.–20.5. ja 5.–30.9.2016: klo 12.30 ja 14.30
21.5.–4.9.2016: klo 12.30, 13.30, 14.30, 15.30, 16.30, 17.30 ja 18.30
Lähtöpaikka ja liput: Kauppatori

Viking Club -etu: kaksi yhden hinnalla: esim. 2 aikuista 24 euroa (norm. 48 euroa) ja 2 lasta 6–15 v 12 euroa (norm. 24 euroa).
www.stromma.fi

Luonnontieteellinen museo

Luonnontieteellinen museo on yksi Luomuksen yleisökohteista. Museon näyttelyt kertovat Suomen ja muun maailman monimuotoisesta luonnosta, elämän historiasta, luiden saloista ja rakennuksen vaiheista. Uusin näyttely, Muutosta ilmassa, kertoo miten muuttuva ilmasto vaikuttaa kasveihin ja eläimiin. Mukana myös jääkauden jätit!

Viking Club -etu: 2 euron alennus normaalihintaisesta aikuisen sisäänpääsylipusta ja 1 euron alennus lapsen normaalihintaisesta sisäänpääsylipusta. (Maks. 1 aikuinen sekä 2 lasta alennettuun hintaan yhdellä jäsenkortilla.) Etu on voimassa vuoden 2016.

Pohjoinen Rautatiekatu 13, Helsinki, www.luomus.fi


Sea Life

Tee taianomainen matka halki maailman merien, jotka ovat täynnä toinen toistaan ihmeellisempiä merten otuksia, kuten haita, kilpikonnia, rauskuja ja merihevosia! Olemme avoinna vuoden jokaisena päivänä paitsi 24-25.12. Merimaailma Sea Life sijaitsee Linnanmäen huvipuiston yhteydessä.

Sea Lifen vuoden 2016 uutuus on Saksiniekat-rapunäyttely, joka esittelee laajasti erilaisia rapuja. Rapujen kiehtovaan maailmaan pääset tutustumaan 10.2.2016 alkaen.

Viking Club -etu: 20 % alennusta normaalihintaisista sisäänpääsylipuista. (Maks. viisi henkilöä/Viking Club -kortti.) Alennus paikanpäältä ostetuista lipuista. Etu on voimassa vuoden 2016 loppuun saakka.

Linnanmäki, Tivolikuja 1, Helsinki, www.visitsealife.com


Suomenlinna

Opastettu kävelykierros –Linnoitus herää eloon opastetulla kävelykierroksella. Bastionimuurien salaisuudet avautuvat ja vanhat ruotsin- ja venäjänvallan aikaiset muistot kertovat linnoituksen vilkkaasta elämästä niin sodassa kuin rauhassakin. Miksi valtava linnoitus rakennettiin saaristoon, kuka oli epäonninen Carl Olof Cronstedt ja koska kirkontorniin rakennettiin majakka? Katso aikataulut Suomenlinnan kotisivuilta.

Viking Club -etu: Aikuiset  8 euroa, lapset 3 euroa (norm. 11 euroa/4 euroa)

Suomenlinna-museo – Suomenlinnakeskuksen suojissa toimiva museo esittelee linnoituksen yli 260-vuotisen historian vaiheita, kuivatelakkaa, venäläisen varuskuntakaupungin asukkaiden ja sotilaiden elämää, arkea ja juhlaa. Näyttelyssä on esillä yksi vanhimmista Suomessa säilyneistä veneistä, 1700-luvun puolivälissä rakennettu 6,5 metriä pitkä alus.

Pääsylipun hintaan kuuluu auditoriossa puolen tunnin välein esitettävä Suomenlinna Experience-laajakangasesitys. Lisätietoa ja aikatauluja Suomenlinnan kotisivuilla.

Viking Club -etu: Aikuiset 5,50 euroa (norm. 7 euroa)

www.suomenlinnatours.com

Allas Sea Pool

Allas Sea Pool -merikylpylä tarjoaa uusia tapoja nauttia Itämerestä kaupungin keskeisimmällä paikalla. Sen virkistäytymismahdollisuudet ovat avoinna ympäri vuoden niin kaupunkilaisille kuin matkailijoillekin. Allas-alue koostuu täysimittaisesta uima-altaasta, merivesialtaasta ja lastenaltaasta. Saunarakennuksessa on kolme tasokasta saunaa. Allas Sea Poolin toiminnassa kiinnitetään erityistä huomiota yhteisen meren vastuulliseen käyttöön. Allas elvyttää Helsingin kylpyläkaupungin perinteitä ja on moderni hyvän elämän keidas kaupungin sydämessä.

Viking Club -etu: 30 % alennusta yhden hengen normaalihintaisesta pääsylipusta paikan päältä ostettuna. Etu on voimassa vuoden 2016 loppuun saakka.
15 % alennusta yhden hengen normaalihintaisesta pääsylipusta paikan päältä ostettuna. Etu on voimassa vuonna 2017.

Katajanokanlaituri 2, Helsinki, www.allasseapool.fi