Vain taivas rajana

Jaiks! Nyt muuten käytiin korkealla! Onneksi tv-tornissa turvallisuusasiat ovat kunnossa. Suoraan alas ei näe, ulos mennessä puettiin tukevat valjaat ja kiinnitettiin turvaköydet. Näkymä tornista on jokaisen euron arvoinen. Ainutlaatuinen kokemus, ja hyvällä säällä tornista voi nähdä Helsinkiin saakka!

Jos näköalatasanteelle meno tuntuu liian hurjalta, on tornin sisätiloissa sijaitseva museo käymisen arvoinen. Myös siellä pääsee kokeilemaan rohkeuttaan; lattiassa on lasisia aukkoja, joista näkee suoraan alas – jos siis uskaltaa kurkata! Matkaa maahan on 170 metriä. Ensimmäinen kurkistus alas tuntuu mahanpohjassa!

Tallinnan tv-torni Teletorn, Kloostrimetsa tee 58 a

Sinisillä unilla

Kauneushoitola Sinine Salon Spassa satsataan asiakasviihtyvyyteen. Luksusta koko matkan. Tummat, hillityt sävyt, kultaisia yksityiskohtia. Suurimman vaikutuksen meihin teki kuitenkin itse kosmetologi, Moonika Sibul, joka oli mukava, ammattitaitoinen ja todella kaunis. Ja hänellä oli upea meikki – olisi pitänyt kysyä meikkivinkkejä!

Viking Club -kortilla 10 % alennusta hoidoista.

Sinine Salon Spa, Narva Maantee 1

Kauniita unia keskiajalta

Three Crowns Residence on viihtyisä ja tunnelmallinen hotelli Tallinnan vanhassakaupungissa. Hyvät sängyt, keskiaikaa henkivä sisustus ja jyrkkiä rappusia. Viimeisen vuoksi emme voi suositella hotellia liikuntaesteisille. Mutta lapsiperheille kyllä, varsinkin jos perheessä on pikkuritareita ja -prinsessoja – täällä on oikeat puitteet.

Ruokasalissa koristeina on miekkoja ja kypäriä, jotka vievät ajatukset menneisiin aikoihin. Vielä kun muiden hotellivieraiden iloinen puheensorina ei häiritsisi keskiaikaidylliämme...

Three Crowns Residence, Vene 8

Lentosatama (Vesilennuki 6)

Vanha vesilentosatama on viimeaikoina remontoitu ja avattu museokäyttöön. Tila ja tilan käyttö on upeaa, ja täällä voit tutustua sukellusveneisiin, vesilentokoneisiin, sovittaa vanhoja armeijavaatteita, ampua konekiväärillä… Lentosatamassa viihtyy niin aikuinen kuin lapsi. Ulkona on myös paljon katseltavaa, ympäristö on kaunis karuudessaan. Vanhoja armeija-autoja ja -taloja, tyhjää peltoa, rakennusmaata ja mm. Patarein vankila, joka näyttää enemmän mielisairaalta. Sinne pääsee sisälle kesäisin.

Linnahall

Neuvostomonumentti Linnahall on massiivisuudessaan sekä upea että hirveä, ja se valmistui vuonna 1980. Entinen kulttuuri- ja urheilupalatsi on nykyään suljettu ja odottaa mahdollista remonttia. Tänne kannattaa kuitenkin tulla, koska näkymä katolta on upea. Kun kiipeät ihan ylös saakka, silmien edessä avautuu koko Tallinna ja Kalamaja länteen.

Telliskivi Loomelinnak -luovuuskeskus (Telliskivi 60A)

Vanha teollisuuskompleksi on saanut uuden elämän Kalamajan trendikkyyden sydämenä. Täältä löytyy taiteilijoiden studioita, gallerioita, bändien harjoitustiloja, toimistotiloja, pieniä putiikkeja, hyviä ravintoloita ja baareja sekä Vaba Lava -teatteri, joka avattiin syyskuussa 2014. Tule kierrokselle, ja yhtäkkiä onkin tunteja vierähtänyt.

Radisson Blu Sky Hotel

Hulppeat näkymät avautuvat hotellin Lounge 24 -baarista, joka sijaitsee nimensä mukaisesti 24. kerroksessa. Hotelli on äskettäin remontoitu ja huoneet ovat viihtyisiä. Mutta kyllä hotellin valttikortti kuitenkin on juuri ”kattobaari”. Suosittelemme lämpimästi!

Hotellisuosituksemme: Solo Sokos Hotel Estoria

Uusi business-luokan tarinahotelli Solo Sokos Hotel Estoria sijaitsee Tallinnan tunnetuimman maamerkin Viru-hotellin ja -keskuksen vieressä. Estoria viittaa sanoihin Estonia ja Stories, koska jokainen hotellihuone esittelee yhden kiehtovan tarinan Virosta kuvin ja kertomuksin.

Viru väljak 4