Ruoka ja juoma

Vanhakaupunki on täynnä hyviä ruokapaikkoja ihan jokaiseen makuun ja mieltymykseen.

All I Ever Wanted, All I Ever Needed...

Tiesitkö, että Tallinnassa on Depeche Mode -bändille omistettu baari? Etkö? Mekin löysimme baarin ihan sattumalta kävellessämme Raatihuoneentorilta kohti Toompea-kukkulaa. Baarissa raikaa Depeche Moden musiikki ja oluthana soi. Paikka on ehdoton must kaikille Depeche Mode -faneille. Eli meille. Vaikka bändin musiikki onkin laajaskaalaista ja vaihtelevaa, mietimme kuitenkin miten baarimikko jaksaa...

Depeche Mode -baari, Nunne 4

Vegan Restoran V

Oletko koskaan kokeillut vegaaniruokaa? Meistä kukaan ei ole kasvissyöjä tai vegaani, ja juuri siksi halusimmekin ehdottomasti kokeilla vegaaniravintola Vegan Restoran V:tä. Ravintola on tupaten täynnä, mutta lounaalle mahtuu juuri ja juuri. Kokeiluun pääsee kasvislasagne sekä hampurilainen punajuuripihvillä. Molemmat saavat hyvät pisteet!

Rataskaevu 12

Perhosenkevyet juotavat

Butterfly Loungen perustajat ovat kisailleet drinkkikisoissa pitkin maailmaa ja voittaneet palkintojakin, joten odotuksemme olivat kovat. Tilasimme alkoholittomat vadelmamojitot – ihanan makeat ja samalla sopivan kirpeät. Ja kauniit! Itse baari on hauskan värikäs; ehkä hieman kasarimainen, mutta toimiva. Tarjolla on myös ruokaa, ja paikka mainostaa erityisesti laktoosittomia ja gluteenittomia vaihtoehtoja.

Butterfly Lounge, Vana-Viru 13

Pudel

Pudel-baari on täynnä oluita kaikkialta maailmassa. Baarissa on jääkylmä, ja istumme takki päällä hytisten. Mutta paikka on kiva. Kunhan lämmityksen saisi toimimaan, lupaamme että palaamme tänne. Viimeistään kesäterassille.

Telliskivi 60 A

Cafe Gustav

Tässä mukavassa wieniläistyyppisessä kahvilassa saa muhkeita leipiä, makoisia kakkuja ja tuhteja torttuja sekä hyvää kahvia. Juuri sopiva piipahduspaikka ennen kirpputorinaapurin laarien penkomista.

Vabriku 6

Franks Bistro

Istahdamme hetkeksi oluelle rennonoloiseen ja kodikkaaseen Frank Bistroon, joka sijaitsee Sauna-kadulla. Olutvalikoima on ilahduttavan laaja, ja sisustus tummanpuhuva funkistyylinen. Viereiseen pöytään kannetaan herkullisen näköisiä annoksia, jotka selkeästi maistuvat hyviltä. Tai sitten porukalla on huima nälkä, sillä ruoat häviävät lautasilta alta aikayksikön.
 
Sauna 2

Tuljak – lounas eleganteissa puitteissa

Tuljak on kertakaikkisen upea; juuri remontoitu ja tyylillä tehty. Elegantti. Meille tuli vähän alipukeutunut olo astellessamme sisään farkuissa, mutta se ei kuitenkaan vaikuttanut palveluun, joka oli todella hyvää. Ja niin oli myös ruoka. Hyvää, mutta melko hintavaa. Annokset olivat kyllä isoja, joten koimme saavamme vastinetta rahoille. Mutta kallista Tallinnan hintatasoon nähden. Tuljak elegantteine puitteineen sopisi erinomaisesti vaikkapa romanttiselle illalliselle.

Pirita tee 26 e

Umami – makuelämyksiä omenapuiden katveessa

Tallinnan ulkopuolella sijaitseva Umami on Kristjan Peäskesin ja Janno Lepiksin ravintola (samat miehet omistavat keskustassa ravintola Leib Resto ja Aedin). Umami sijaitsee vanhassa hurmaavassa huvilassa, jota ympäröi uskomattoman kaunis omenapuutarha.

Pöydät oli näin kesäaikaan katettu puiden katveeseen, ja puutarhassa riittää tilaa myös lapsille juoksennella ja leikkiä. Illan hämärtyessä puiden lomaan ripustetut valot syttyivät ja loivat ihanasti tunnelmaa. Vau! Olemme sanattomia!

PS Huhut pitivät paikkansa; ruoka tosiaan oli hyvää.

Kadaka tee 141

Pegasus

Illastamme trendikkäässä ja lämminhenkisessä Pegasus-ravintolassa. Hämyinen ravintola on päässyt mukaan Viron 50:n parhaan ravintolan listalle, ja sen mekin allekirjoitamme. Kala on hyvää, liha on hyvää ja jälkkäri on uskomattoman hyvää. Ei valittamista – kunhan tykkää unisex-vessoista.
 
Harju 1

Boheem

Kahvila Boheem on yksi alueen kuumimmista paikoista. Kirjaimellisesti. Sisällä on niin lämmin, että takin voi hyvin riipustaa naulakkoon. Täältä saat myös houkuttelevan näköisiä ruoka-annokset ja reiluja kakkupaloja.

Kopli 18

F-Hoone

Vanhaan neuvostokauden tehdasrakennukseen perustettu F-Hoone on iso, ihanan lämmin, myös lapsiperheille sopiva ravintola, joka herää henkiin illalla. Tilaa kattoon on kymmenisen metriä ja se on kunnostettu kauniisti. Tänne mahtuu isommallakin porukalla, ja ruoka on sekä hyvää että edukasta.

Telliskivi 60 A

Baar Bistroo Kukeke

Kukeke-ravintola sijaitsee vanhassa varastorakennuksessa. Nimi viittaa kukkoihin, ja kukkoja paikka on täynnä, kuten ihmisiäkin, ainakin lounasaikaan. Virolaisen kokin Anni Aron perustaman ravintolan ovat sisustaneet hänen taiteilijavanhempansa, hienoista valaisimista upeisiin seinämaalauksiin. Ruoka ei ole halvimmasta päästä, mutta todella herkullista ja ravintolan maine onkin kiirinyt jo koko Tallinnaan.

Telliskivi 57