Ruoka

B.A.R.

B.A.R. = Blasieholmens Akvarium o restaurang – tänne ei päädy vahingossa, vaikka sijainti onkin keskeinen, mutta tänne kannattaa tulla. Kauppahallitunnelman takaa kalatiski: valitse haluamasi kala tiskiltä ja lisukkeet listalta. Nam!

Blasieholmsgatan 4A, restaurangbar.se

Bar Babajan

Bar Babajan on pieni charmikas kulmakuppila, jonka pöydät ovat puolen päivän aikaan täynnä lounastajia ja oluenystäviä. Olutvalikoima on laaja, ja hanasta löytyy myös erikois- ja kausioluita.

Katarina Bangata 75, www.babajan.com

Barbro

Ravintola Barbron sushit, sashimit ja erityisesti friteeratut mykyt hipovat täydellisyyttä. Jos olet japanilaisen ruuan ja sushin ystävä, tänne kannattaa tulla pidemmänkin matkan takaa. Suosittelemme lämpimästi!

Hornstulls strand 13, http://bar-bro.se

Crêperie Fyra Knop

Mukavanoloinen, tunnelmaltaan kutsuvan hämyinen Crêperie Fyra Knop tarjoaa erinomaisia suolaisia ja makeita lettuja. Miltä kuulostaisi esimerkiksi lettu suklaakastikkeen ja mantelilastujen kera?

Svartensgatan 4, www.creperiefyraknop.se

Himlen

104 metrin korkeudessa sijaitsevasta näköalabaarista näkee yli koko Tukholman, kaikkiin ilmansuuntiin – myös Viking Linen terminaalille saakka. Siellä se Mariella odottaa meitä paluumatkalle Helsinkiin. Himlen – hyvin kannattava retki!

Götgatan 78

Meatball

Meatballs for the people! Odotukset ovat korkealla tämän liikkeen kohdalla, eikä paikka tuota pettymystä. Kyseessä on Ruotsin ensimmäinen ainoastaan lihapullia valmistava liike. Tuoksu on huumaava, ja sen perässä lähitoimistojen väki näyttääkin saapuneen lounaalle. Saamme makunäytteet päivän pullista: metsäkaurista fenkolinsiemenillä, härkää sekä vasikkaa ranskalaisilla yrteillä. Nam!

Nytorgsgatan 30, www.meatball.se

Nook

Hyvää ruokaa, hyvää palvelua, hyvä sijainti, hyvä hinta, hyvä sisustus, hyvät vessat... Nookissa on paljon hyvää, mutta ylivoimaisesti parasta on ruoka. Kokeile! Uskallamme väittää, ettet kadu!

Åsögatan 176

Omnipollos hatt

Henok Fentie ja Karl Grandin perustivat Omnipollo-panimon vuonna 2011. He ovat nyt myös avanneet Omnipollos hatt -nimisen baarin, jossa saat upeita hanaoluita ja voit nauttia kauniista ja lämpimästä korkkibaaritiskistä, joka on hiveltävän pehmeä.

Hökens gata 3, www.omnipolloshatt.com

Saltå Kvarn

Luomuelintarvikkeita myyvän Saltå Kvarnin herkullisessa Södermalmin-liikkeessä on myös leipomo ja kahvila. Upeat retropakkaukset herättävät ostohalun. Niitä ei tarvitse piilottaa kaappiin, vaan ne saavat ilomielin olla esillä ja piristää keittiötä.

PS Latte-isä vauvoineen ja kavereineen kahvilla ikkunapöydässä – jotenkin niin ihanan aitoa Södermalmia.

Renstiernas Gata 27

Östermalmshallen

Östermalmshallen on hieno paikka, vaikka on enemmän kahvilamaailma kuin kauppahalli. Vesi herahtaa kielelle ihanista lihoista, kaloista, salaateista, juustoista ja leivonnaisista. Ihana ilmapiiri, jossa kannattaa vähintään pitää kahvitauko. Kauppahalli remontoidaan alkuperäiseen asuunsa vuosina 2016–2018. Remontin aikana hallin liikkeet palvelevat väliaikaisrakennuksessa Östermalmstorgilla.