Tallinna, muut

FK Keskus Carting

FK Keskus Carting sijaitsee Õismäen alueella, n. 9 kilometriä Tallinnan keskustasta. FK Keskuksen 730 m rata leveillä kaarteillaan ja useilla suorilla osuuksilla tarjoaa ajonautintoa ja adrenaliinisysäyksen kaikentasoisille ajajille. Radalle mahtuu kerrallaan enintään 10 ajajaa. FK Keskuksessa voi pelata myös paintballia ja kaveriporukalle voidaan järjestää kunnon kilpailu.

FK Keskukseen pääsee parhaiten taksilla, myös bussiyhteys on mahdollinen. Ota ensin Viru keskuksen vierestä, Kunstiakateemia-pysäkiltä bussi 46 ja aja sillä Väike-Õismäe –pysäkille. Eteenpäin pääsee joko bussilla 27 (1 pysäkki, Järveotsa tee) tai kävellen (n. 1 kilometri).

Viking Club -etu: 10 % alennus normaalihintaisista karting-ajoista. Ennakkovaraaminen on suositeltavaa.

Paldiski mnt 229a, Tallinna, www.fkkeskus.ee/fi


Tallinnan kasvitieteellinen puutarha

Tallinnan kasvitieteellinen puutarha sijaitsee Piritan alueella, vain kymmenen kilometrin päässä kaupungin kohinasta. Laajalla ulkoalueella kasvaa tuhansia kasvilajeja eksoottisista harvinaisuuksista tunnettuihin virolaisiin kasveihin. Lisäksi kasvimaailmaan pääsee tutustumaan puutarhan näyttelyissä.

Viking Club -etu: 10 % alennusta normaalihintaisista lipuista ja perhelipuista.

Kloostrimetsa tee 52, Tallinn, www.tallinnbotanicgarden.org


KGB-museo

KGB-museossa palataan hetkessä neuvostoaikaan. Museo esittelee kaksi eri maailmaa, neuvostopropagandan luoman näennäismaailman ja toisen, moniulotteisen reaalimaailman. Museossa on esineistöä ajoilta, jolloin KGB vakoili Viru-hotellin vieraita ja henkilökuntaa ylimmästä kerroksesta käsin. KGB-museo on Tallinnan yksi tämän hetken kiinnostavimmista nähtävyyksistä. Museossa vieraillaan oppaan kanssa, sillä ilman tarinaa museo ei kerro kaikkea. Kierrokset kannattaa varata etukäteen.

Viking Club -etu: sisäänpääsy Original Sokos Hotel Virussa majoittuvalle asiakkaalle 6 euroa, ei-majoittuvalle 8 euroa (norm. 7 euroa/9 euroa)

Viru Väljak 4, Tallinn, www.sokoshotels.fi


Tallinnan TV -torni

Näköala Tallinnan televisiotornista on ainutlaatuinen. Kauempana näkyy Tallinnan kaunis vanhakaupunki ja kimalteleva Itämeri koko majesteettisessa loistossaan. Näköalan havainnollistamiseen vieraat voivat käyttää multimedianäyttöjä: suurentaa kiinnostavaa aluetta tai katsoa, minkälaiselta paikka näytti aikaisemmin. Uutena tuotteena torni tarjoaa mahdollisuuden kävellä tornin 22. kerroksen näköalatasanteen reunalla. Lue lisää ja katso hinnat TV –tornin kotisivuilta.

Viking Club -etu: 5 % alennus normaalihintaisesta pääsylipusta.

Kloostrimetsa tee 58 A,  Tallinn, www.teletorn.ee


Viimsi Karting

Viimsi Karting sijaitsee n. 20 minuutin bussimatkan päässä Tallinnan keskustasta. Sisäkarting-rata on nopea ja mutkitteleva, pituus 300 m ja siihen mahtuu kerrallaan enintään 6 harrastelijan karting-autoa. Radalla on sähköinen ajanottojärjestelmä ja se laatii jokaiselle kuljettajalle oman tuloslistan.

Viimsin kartingkeskukseen pääsee bussilla 1A Viru Keskuksen bussiaseman laiturilta 5. Poistu pysäkillä Mõisapargi. Kartingkeskus sijaitsee n. 700 metrin kävelymatkan päässä. Ennakkovaraaminen on suositeltavaa.

Viking Club -etu: Viking Club alennus: 10% alennus normaalihintaisista carting-ajoista.

Rohuneeme tee 1, Viimsi, www.fkkeskus.ee


Viron juomakulttuurin museo

Kuka olisi uskonut, että melko pohjoisessa sijaitsevassa Virossa on kehitetty paikallista viinituotantoa jo 30-luvulla, vieläpä vaativaankin makuun? Museossa kerrotaan Toompean viinintuotannon historiaa ja kahdesta ikonisesta kauppiaasta Luscherista ja Matiesenista.

Viking Club -etu: ilmainen sisäänpääsy museoon (norm. 3 €/hlö), 25 % alennusta viininmaistajaisista (norm. 18 €/hlö)

Toom-Rüütli 10, Toompea, Tallinn, www.matiesen.ee