Kierrätys

Materiaalin kierrätys auttaa säästämään ympäristöä, ja se onkin meille yksi tärkeä keino kestävän kehityksen edistämiseksi.

Esimerkiksi vuonna 2015 M/S Viking XPRS:ltä, M/S Viking Gracelta ja M/S Mariellalta vietiin maihin 1042 tonnia ruoanjätteitä biokaasutuotantoon. Tästä määrästä saatiin 78 000 kuutiometriä biokaasua, mikä vastaa 88 000:tta litraa bensiiniä. Biokaasutuotanto on hiilidioksidineutraalia, sillä se ei lisää ilmakehän hiilidioksidimäärää eikä pahenna kasvihuoneilmiötä.

Olemme vuodesta 2014 alkaen tehneet yhteistyötä kierrätyksen parissa hollantilaisen mattovalmistaja DESSO:n kanssa. DESSO on käynnistänyt edistyksellisen hankkeen yritysasiakkaiden käytössä olleiden mattojen kierrättämiseksi. Matot kerätään niiden käyttöiän lopussa ja muutetaan raaka-aineeksi, jota käytetään uusien mattojen valmistuksessa. Kierrätys ja uudet valmistusmenetelmät edistävät kiertotaloutta ja kestävää kehitystä. Olemme vuodesta 2014 lähtien kierrättäneet yhteensä lähes 30 tonnia kokolattiamattoa.

Avainlukuja