Nationalopera Estonia och övernattning på Original Sokos Hotel Viru

Övernatta på renoverade Original Sokos Hotel Viru och njut av en prima föreställning vid Estlands nationalopera Estonia.

Viking Club-prisexempel/person

103,- i 2 personers standardrum

Prisexempel/person

111,- i 2 personers standardrum

I priset ingår

  • tur/retur personbiljett Helsingfors–Tallinn–Helsingfors
  • övernattning samt bufféfrukost på Original Sokos Hotel Viru
  • inträde till hotellets nattklubb
  • biljett till vald operaföreställning på Nationalopera Estonia, Estonia pst. 4.

Ankomst till hotellet samma dag som föreställningen. Alla föreställningar börjar kl. 19.00. Sittplatserna är på parketten. Platsnummer kan inte bokas/påverkas på förhand.

Retur med båten nästa dag.


Föreställningar

Fre. 28.10 Svansjön, balett - försäljningstiden gått ut
Lör. 29.10 Aida, opera - försäljningstiden gått ut
Fre. 18.11 Mannen från La Mancha, musikal - försäljningstiden gått ut
Lör. 19.11 Onegin, balett - försäljningstiden gått ut
Lör. 26.11 My Fair Lady, musikal
Fre. 02.12 Nötknäpparen, balett
Fre. 16.12 Faust, opera
Lör. 17.12 Csardasfurstinnan, operett


Bokningar senast 31 dagar före resan.
Betalning
senast 36 dygn före avresan eller omgående, ifall resan börjar redan tidigare.

OBS! Ingen återbetalning av hotell eller operabiljett om bokningen annulleras senare än vad betalningsdagen är.

Balett Svansjön, Pjotr Tjajkovskij
Tjajkovskijs Svansjön är en av de mest populära baletterna i hela världen. I baletten kombineras Tjajkovskijs geniala musik, en poetisk berättelse, dansrytmer och mångsidiga karaktärer. Koreografen och producenten Tiit Härm har baserat sin nya version av Svansjön på Lev Ivanovs koreografi, där svansjön är prinsens fantasivärld – en värld där det är enkelt att fly verkligheten och hitta lycka och kärlek, men också en värld från vilken det är svårt att fly.

Opera Den Flygande Holländaren, Richard Wagner
Denna opera berättar om klassiska sjökaptener, som är fördömda att segla för evigt på världshaven, och vars enda hopp att fly från denna grymma förbannelse är att hitta sig en lojal, altruistisk och kärleksfull hustru. Wagner har sannolikt kraftigt identifierat sig med huvudpersonen i denna opera. Dessutom kände han sig som en hemlös vandrare, som desperat letade efter frälsning i kärleken. Italienska Pamela Recinellas regisserade föreställning är visuellt modern.

Opera Aida, Giuseppe Verdi
Egyptierna krigar med etiopierna i Memfis och Tebe på faraonernas tid. Radames, ledaren av den egyptiska armén är förälskad i en krigsfånge, den etiopiska prinsessan Aida. Aida tvingas välja mellan kärleken till sitt land eller Ramades. Faraons dotter Amneris är också förälskad i Ramades. Ramades straffas för sin förbjudna kärlek och döms som landsförrädare och blir inlåst i släktens gravkammare.

Musikal Mannen från La Mancha, Mitch Leigh
Mitch Leighs Broadwaymusikal är en bubblande blandning av romantik, äventyr, komedi och tragedi. Librettot bygger på Miguel de Cervantes klassisker Don Quijote, men i ramen ingår också Cervantes själv, som har kastats i fängelse för att vänta på domen av inkvisitionen för att ha smädat kyrkan. Leighs musik gläder med sina vackra melodier.

Balett Onegin, John Cranko
John Cranko har gjort koreografin till Tjajkovskij opera med samma namn 1965. Onegin är baserad på Pusjkins Jevgenij Onegin. Baletten berättar om en arrogant aristokrat som är trött på livet och leker med människors känslor och stöter bort unga Tatjanas ovillkorliga kärlek. Senare ångrar Onegin bittert detta, när han inser att en kvinna som en gång älskat honom nu är lyckligt gift med en annan. Delarna har förbytts, och nu ber Onegin om Tatjanas kärlek, men får den inte längre.

Musikal My Fair Lady, Frederik Loewe
Den otroligt populära musikalen My Fair Lady baserar sig långt på George Bernard Shaws Pygmalion. Henry Higgins är professor i fonetik och inbiten ungkarl. Han slår vad med sin vän att han kan lära blomsterflickan Eliza Doolittle prata som en förnäm societetsdam. Vadslagningen inleder ett händelseförlopp som lockar till både skratt och tårar.

Balett Nötknäpparen/The Nutcracker, Pjotr Tšaikovski
Nötknäpparen är en av världens mest berömda baletter. På julafton får en liten flicka en nötknäppare i present. Flickan somnar under en gran och drömmer om en stor och fin värld, där leksakerna är större än livet. Eller är det alls en dröm?

Opera Faust, Charles Gounod
Den klassiska berättelsen om Faust intar estraden på basis av Dmitri Bertmans och Ene-Liis Sempers vision. I Gounods opera säljer Faust sin själ till djävulen för att få tillbaka sin ungdom och samtidigt förälskar han sig i Marguerite. Djävulens försorg för ändå bara olycka med sig – Faust förnedrar Marguerites beundrare, dödar hennes bror och leder henne i fördärvet.

Operett Csardasfurstinnan, Imre Kálmán
Den passionerade och sentimentala operetten Csardasfurstinnan ses som Kálmáns största mästerverk och den är en klassiker bland operetter. Kompositören ville ge operetten dramatisk djuphet – Csardasfurstinnan ses som operettversion av La Traviata, upplösningen i operetten är ändå lycklig.