Helsingfors, turistmål

Helsinki Sightseeing – Vacker Kanalrutt-kryssning

Under kryssningen får du se Helsingfors vackraste strandlandskap och flera av pärlorna bland sevärdheterna: den historiska sjöfästningen Sveaborg, Högholmens zoo, isbrytarna och Degerö kanal. Dessutom får du höra om Helsingfors fascinerade historia.

Tidtabell

1–20.5 och 5–30.9.2016: kl. 12.30 och 14.30
21.5–4.9.2016: kl. 12.30, 13.30, 14.30, 15.30, 16.30, 17.30 och 18.30
Avgång och biljetter från Salutorget

Viking Club-förmån: 2 till priset av ett, t.ex. 2 vuxna 24 euro (norm. 48 euro), och 2 barn 6–15 år 12 euro (norm. 24 euro).
www.stromma.fi

Naturhistoriska museet

Naturhistoriska museet är ett av Luomus besöksmål. Museets utställningar berättar om Finlands och övriga världens mångfaldiga natur, livets historia, benens hemligheter och byggnadens olika faser. Den nyaste utställningen, Förändring i luften, berättar om hur föränderligt klimat påverkar växter och djur. Med finns även istidens jättar!

Viking Club-förmån: Rabatt på inträdesbiljetter: 2 euro rabatt på normalprissatta vuxenbiljetter samt 1 euro rabatt på normalprissatta barnbiljetter. (Max. en vuxen och två barn med ett Viking Club-kort. ) Erbjudandet giltigt t.o.m. 31.12.2016.

Norra Järnvägsgatan 13, Helsingfors, www.luomus.fi


Sea Life

Dyk in i ett undervattensäventyr med hajar, rockor och bläckfiskar. Låt dig överraskas av de vackra och fascinerande varelserna under ytan och förbered dig på att se djuren på förvånansvärt nära håll. Sea Life i Helsingfors är öppet året runt (ej 24–25.12).

Redo med klorna!
SEA LIFE Helsinki invaderas av krabbor 2016!  Utställningen kommer att stoltsera med olika slag av krabbor, kräftor och räkor. Kom och se krabbornas värld i närbild! Välkomna, utställningen öppnas 10.2.2016.

Viking Club-förmån: 20 % rabatt på normalprissatta entrébiljetter. (Max. 5 personer/Viking Club-kort. Kan inte kombineras med biljetter på nätet eller andra erbjudanden.)
Förmånen gäller till slutet av året 2016.

Borgbacken, Tivoligränden 1, Helsingfors , www.visitsealife.com


Sveaborg

Guidade turer – Sveaborgs sjöfästning kommer till liv med en guidad rundtur. Bastionernas hemligheter avslöjas och gamla minnen från den svenska och ryska tiden beskriver tiden då fästningen var full av liv under både krigs- och fredstid. Varför byggdes den enorma fästningen i skärgården, vem var den otursförföljde Carl Olof Cronstedt och när började kyrkan också fungera som fyr? Läs mer och se schemat på Sveaborgs hemsida.

Viking Club-förmån: Vuxna 8 euro, barn 3 euro (norm. 11 euro/4 euro)

Sveaborgsmuseet – På Sveaborgsmuseet i Sveaborgscentret presenteras de olika skedena i fästningens historia från 1700-talet till våra dagar.
Med hjälp av bilderböckerna på pekskärmarna kan man bekanta sig med händelser under olika tidsperioder och med människorna som har levt och arbetat på Sveaborg. Utställningen visar upp en av de äldsta bevarade båtarna i Finland, en båt som byggdes i mitten av 1700-talet och är 6,5 meter lång.

Basutställningen stöds av filmföreställningen Suomenlinna Experience som visas i museet med en halv timmes mellanrum. Läs mer och se schemat på Sveaborgs hemsida.

Viking Club-förmån: Vuxna 5,50 euro (norm. 7 euro)

www.suomenlinnatours.com


Allas Sea Pool

Allas Sea Pool havsbadet erbjuder nya sätt att njuta av Östersjön på stadens mest centrala plats. Havsbadet är öppet året runt för såväl stadsbor som turister. Poolområdet består av en stor simbassäng,  en saltvattenbassäng och en barnbassäng. Bastubyggnaden har tre högklassiga bastun. Allas Sea Pool ägnar särskild uppmärksamhet åt ansvarsfull användning av vårt gemensamma hav. Allas återupplivar Helsingfors kurortstraditioner och är en modern oas i hjärtat av staden.

Viking Club-förmån: 30 % rabatt på en normalprissatt inträdesbiljett, köpt på plats, för en person. Förmånen gäller till slutet av 2016.
15 % rabatt på en normalprissatt inträdesbiljett, köpt på plats. Förmånen gäller 2017.

Skatuddskajen 2, Helsingfors , www.allasseapool.fi


Sibelius Finland Experience

OBS. Erbjudandet gäller för medlemmar i Viking Club Åland och Viking Club Sverige.

En unik konsertupplevelse i Nationalsalen i Helsingfors. En show med konferencier, illustrationer och Jean Sibelius kompositioner framförda på violin och flygel. Ett CD-album med delar av konsertens musik ingår.

Viking Club-förmån: Specialpris 33 €/vuxen (norm. 37 €). Barn 0–11 år gratis. Förboka lunch på anrika Brasserie Kämp, specialpris 57 €/vuxen inkl konsertbiljett, laxsoppa och bakelse (norm. 64 €). Lunchpaketet gäller ej för barn.
Observera: biljetterna måste förbokas i samband med båtresan. Välj biljetterna under rubriken Sibelius Finland Experience Helsingfors SPECIAL för att ta del av specialerbjudandet.

Kansallissali, National Hall, Aleksanterinkatu 44

StopOver.fi – Sibelius Finland Experience