Viking XPRS

Luvassa entistä mukavampi meritie Tallinnaan

Helsinki–Tallinna-reitillä liikennöivä Viking XPRS seilaa Landskronan telakalle Etelä-Ruotsiin 16.–30.1.2017. Luvassa on sekä pieniä että suuria uudistuksia ja muutoksia – osa näkyviä, osa näkymättömämpiä. Lue lisää alta.

Sivun kuvat ovat tämänhetkisiä – kuvia uudistuksista tulossa telakoinnin jälkeen!

Rosella Helsinki–Tallinna-reitillä 16.–30.1.2017

Normaalisti Maarianhamina–Kapellskär-reitillä liikennöivä M/S Rosella vierailee Tallinnan-reitillä tammikuussa Viking XPRS:n telakoinnin aikana.

Lisää tilaa tanssia

Laivan peräosassa kannella 7 sijaitseva Dance Pavillion uudistetaan katosta lattiaan, ja remontti kestääkin aina helmikuulle. Lauantaina 11.2. avaa ovensa täysin uusi päivä- ja yöelämän keskus, joka saa myös uuden nimen, Club X. Tila kasvaa kolmanneksella, ja istumapaikkojakin saadaan noin 150 lisää. Uusi ja isompi baaritiski palvelee janoisia aiempaa tehokkaammin, entistä suuremmalla tanssilattialla kelpaa pyörähdellä ja äänentoisto ja valot on päivitetty tähän päivään.

Dance Pavillion suljettu 30.1.–10.2.2017. Uusi Club X aukeaa 11.2.2017 klo 11.30.

Uudistettu Shopping World

Merimatka on totta kai myös shoppailumatka! Siksi telakoinnin yhteydessä myös Merimyymälä saa uuden ja modernin vaalean ilmeen ja shoppailuneliöitäkin tulee muutamia lisää. Myymälän tuotevalikoima järjestetään myös uudelleen entistä houkuttelevammaksi.

Sujuvammin buffetissa

Suositussa Bistro Bella -buffetravintolassa tehdään muutamia ruokailun sujuvuutta parantavia toimenpiteitä: jälkiruokapöytää uudelleenmuotoillaan täyttämisen helpottamiseksi ja lämpimän ruoan linjaston pituus kasvaa, minkä ansiosta voimme lisätä vaihtoehtojen määrää nykyisestä. Myös ravintolan sisustus saa raikastuksen.

Raikas ilme Robert’s Coffeelle

Buffetravintolan sisäänkäynnin vieressä kannella 8 sijaitseva Robert’s Coffee saa uuden ilmeen, joka noudattelee ketjun maissa sijaitsevien kahviloiden ulkoasua. Muutostöiden myötä kahvila saa entistä paremmat puitteet erikoiskahvien tarjoamiseen ja tiskin oikealle puolelle rakennetaan muutamia istumapaikkoja.

Merkittävä muutos pinnan alla

Yksi telakoinnin suurimmista ja merkittävimmistä uudistuksista ei näy päällepäin. Viking XPRS saa nimittäin uudenmalliset potkurit, joiden ansiosta laivaa voidaan normaalissa säässä ajaa kolmen pääkoneen sijaan vain kahdella pääkoneella (yhteensä pääkoneita on neljä). Uudistus pienentää polttoaineenkulutusta merkittävästi.

Lisää matkustusmukavuutta

Telakoinnin yhteydessä laivalla tehdään myös erilaisia viihtyisyyttä ja mukavuutta lisääviä korjaus- ja uudistustöitä. Yleisissä tiloissa wc:t remontoidaan sekä lattioita ja mattoja uusitaan. Osa laivan hyteistä saa modernimman ilmeen sekä uudet tyynyt ja patjat. Lisäksi 7:nnen kannen keulaosan kokoustiloissa kokoustekniikkaa uusitaan ja sisustusta päivitetään.

Kesänviettäjän paratiisi

Kesäkaudella Viking XPRS:n suositulla aurinkokannella syntyy helposti tungosta – vaan ei jatkossa, sillä kannen 8 peräosaan rakennetaan entistä suurempi pääaurinkokansi. Siellä nälkäisiä ja janoisia palvelee kesäkaudella Viking’s Out -ulkokansigrilli ja baari. Janon yllättäessä juomista saa myös kannen 10 ulkobaarista.