Henkilötodistus, passi, viisumi

Matkustaja on itse velvollinen selvittämään, tarvitseeko hän passin tai viisumin. Mikäli sinulla on kysymyksiä passi- tai viisumivaatimuksista, ota yhteys maan lähetystöön. Viking Line pidättää oikeuden kieltäytyä kuljettamasta henkilöitä, joilla ei ole tarvittavia asiapapereita.

Suomen Tukholman-suurlähetystö

Ruotsin Helsingin-suurlähetystö

Viron Helsingin-suurlähetystö

Matkustusasiakirjatarkistuksia tehdään säännöllisesti ISPS-säännöstön eli International Ship and Port Facility Coden mukaan. Säännöstön on laatinut Kansainvälinen merenkulkujärjestö (IMO), ja sen tavoitteena on lisätä turvallisuutta aluksilla ja satamissa.

EU-kansalaisten ei tarvitse kuljettaa mukanaan matkavakuutuskorttia tai -todistusta mutta suosittelemme eurooppalaista sairaanhoitokorttia tai E111-todistusta. Kortti tilataan Kelalta.

Suomi-Ahvenanmaa-Ruotsi ja päinvastoin

Pohjoismaiden kansalaisilta ei vaadita passia, muilta matkustajilta voidaan vaatia passi. Kaikkien matkustajien on kuitenkin pyydettäessä todistettava henkilöllisyytensä voimassaolevalla henkilötodistuksella, esimerkiksi:

  • Ajokortti (Pohjoismaiden kansalaiset)
  • Passi
  • Kuvallinen kela-kortti, alle 15 v. lapselle käy myös tavallinen kuvaton kela-kortti
  • Henkilökortti*

 

Viro, Latvia ja Liettua

Kaikilla matkustajilla tulee olla voimassaoleva passi tai henkilökortti*. Myös lapsella on oltava oma passi. Sääntö koskee myös Tallinnan-risteilyjä, vaikka matkustaja ei mene maihin. Ajokortti ei kelpaa matkustusasiakirjaksi.

Viisumivelvollisilla matkustajilla tulee olla passi. Tämä koskee myös lapsia.

Maihinnousu on sallittu vain rajavartioiden työaikojen puitteissa.

* Tilapäinen henkilökortti, alaikäisen henkilökortti joka on hankittu ilman holhoojan lupaa tai ulkomaalaiselle myönnetty henkilökortti eivät käy matkustusasiakirjana.

Viro, Latvia ja Liettua ovat Schengen-maita

Schengenin säännöstöön liittyneet valtiot* noudattavat yhteistä ulkorajan valvontaa. Kun liikutaan Schengenin säännöstöä soveltavasta maasta toiseen, viranomaiset eivät yleensä tarkasta matkustusasiakirjaa. Matkustajalla on kuitenkin oltava mukanaan voimassa olevaa kussakin jäsenmaassa hyväksyttyä matkustusasiakirjaa.

* Schengen-valtioita ovat: Alankomaat, Belgia, Espanja, Islanti, Italia, Itävalta, Kreikka, Latvia, Liechtenstein, Liettua, Luxemburg, Malta, Norja, Portugali, Puola, Ranska, Ruotsi, Saksa, Slovakia, Slovenia, Suomi, Sveitsi, Tanska, Tšekki, Unkari ja Viro.


Huom. Tiukennetut rajatarkastukset

Kun matkustat Helsingistä Tallinnaan, varaudu näyttämään passia tai henkilökorttia sekä Helsingin että Tallinnan päässä. Rajoja valvotaan erityisen tiukasti Viron EU-puheenjohtajuuden aikana 1.7.–31.12.2017.