Lähtöselvitys

Henkilö- ja hyttilähtöselvitys

Sinulla tulee olla lähtöselvityksessä mukanasi joko varausvahvistus tai varausnumero sekä voimassaoleva henkilöllisyystodistus. Niitä vastaan saat matkakortin lähtöpäivänä.

Henkilö- ja hyttilähtöselvitys alkaa noin 90 minuuttia ennen lähtöaikaa. Ilman autoa matkustavien, yksittäisten matkustajien tulee olla valmiina lähtöselvitykseen viimeistään 30 minuuttia ennen laivan lähtöaikaa.

Lähtöselvitys ja laivaan nousu suljetaan 10 minuuttia ennen lähtöaikaa. Tallinnassa lähtöselvitys ja laivaan nousu suljetaan 20 minuuttia ennen lähtöaikaa.

Suosittelemme matkustajien saapuvan satamaan 60–90 minuuttia ennen lähtöaikaa, varsinkin kesäisin, juhlapyhinä sekä viikonloppuisin.

Ryhmät

Ryhmille on lähtöselvityksessä oma piste, josta ryhmänjohtaja saa varausnumeroa vastaan ryhmän matkakortit ja mahdolliset arvokupongit lisäpalveluista. Ryhmänjohtajan on oltava lähtöselvityksessä viimeistään 60 minuuttia ennen lähtöaikaa.

Autolähtöselvitys

Autojen lähtöselvitys avataan

  • Tukholmassa 90 minuuttia ennen lähtöaikaa
  • Helsingissä 90 minuuttia ennen lähtöaikaa
  • Turussa aamulla 75 minuuttia ja illalla 2 tuntia ennen lähtöaikaa
  • Långnäsissa 60 minuuttia ennen lähtöaikaa Turkuun ja 30 minuuttia ennen lähtöaikaa Tukholmaan
  • Kapellskärissä ja Maarianhaminassa 1 tunti ennen lähtöaikaa
  • Tallinnassa 1 tunti 45 minuuttia ennen aamulähtöä ja 2 tuntia ennen iltalähtöä

Etukäteen varatun auton tulee olla lähtöselvitetty ja valmiina ajamaan laivaan 30 min ennen lähtöaikaa, Tallinnassa 45 minuuttia ennen lähtöaikaa. Yli 2,4 m korkeiden autojen tulee olla lähtöselvitetty viimeistään 45 minuuttia ennen lähtöaikaa.

Henkilöauton kattolasti pitää pystyä poistamaan tarvittaessa. Autot, joilla ei ole varattua paikkaa, otetaan mukaan saapumisjärjestyksessä, jos vapaita paikkoja on jäljellä. Auton katolla kuljetettavista pyöristä on ilmoitettava etukäteen.

Paalupaikka

Paalupaikan ostaneet automatkustajat ajavat ulos laivasta ensimmäisten joukossa.

Paalupaikan ostaneiden matkustajien tulee olla lähtöselvitetty ja valmiina ajamaan laivaan viimeistään 45 minuuttia ennen lähtöaikaa. Paalupaikan voi ostaa reiteille Helsinki–Tukholma, Turku–Tukholma, Helsinki–Tallinna ja Maarianhamina–Kapellskär ja päinvastoin.

Lähtöselvitysautomaatit

Kaikissa terminaaleissamme sekä Tukholman Cityterminalenissa on lähtöselvitysautomaatit, jossa ilman autoa matkustavat asiakkaat voivat tehdä lähtöselvityksensä itsenäisesti. Tarvittaessa henkilökunta neuvoo automaattien käytössä. Lähtöselvitysautomaatit aukeavat noin kaksi tuntia ennen laivan lähtöaikaa.

Suurin osa matkoista on mahdollista lähtöselvittää automaateilla edellyttäen, että varaus on maksettu. Automaattiselvitystä varten tarvitaan varausnumero, Viking Line Club -kortti tai QR-koodi. Lopuksi automaatti tulostaa matkakortit sekä kupongit ennakkoon tilatuista lisäpalveluista.

Huom! Seuraavissa tapauksissa lähtöselvitys on aina tehtävä lähtöselvitystiskillä:
- Varausta ei ole maksettu.
- Varaus on tehty lahja-/etukortilla, joka on luovutettava lähtöselvitykseen.
- Varaukseen sisältyy ajoneuvo.
- Matkustajatiedot ovat puutteelliset.
- Matkat, joista kirjataan S-bonusta.
- Kortti on suljettu (Viking Line Club - tai osakkeenomistajakortti).  
- Ryhmämatkat.
- Bussin- tai rekankuljettajien matkat.


Autoilijan lisäpalvelut

Katsastahan myös tietyssä tilanteessa elämää helpottavat Autoilijan lisäpalvelut: Varaa Viime hetken lähtöselvitys ja Paalupaikka.

Huom. Tiukennetut rajatarkastukset

Kun matkustat Helsingistä Tallinnaan, varaudu näyttämään passia tai henkilökorttia sekä Helsingin että Tallinnan päässä. Rajoja valvotaan erityisen tiukasti Viron EU-puheenjohtajuuden aikana 1.7.–31.12.2017.