Liikuntarajoitteiset matkustajat

Toimimis- ja liikkumisrajoitteiset matkustajat

Matkustajarekisteröinti

Tiedot mahdollisesta toimimis- tai liikkumisrajoitteesta ilmoitetaan matkustajarekisteröinnin yhteydessä. Tarvitsemme tiedon, jotta voimme parhaiten avustaa erityistarpeisia asiakkaita.

Jos haluat antaa lisätietoja toimimis- tai liikkumisrajoitteestasi, voit ilmoittaa siitä meille lomakkeella tai puhelimitse viimeistään 48 tuntia ennen matkan alkua.

Terminaalit

Terminaaleissa on WC ja lähtöselvitystiski liikkumis- ja toimimisesteisille matkustajille sekä kohtaamispaikka avustusta tarvitseville matkustajille. Terminaaleissa on myös hissejä ja rullaportaita helpottamassa laivaan nousua ja sieltä poistumista.
Lisätietoja terminaaleista.

Alukseen nouseminen ja sieltä poistuminen

Taataksemme sujuvan laivaan nousun suosittelemme pyörätuolia käyttäville matkustajillemme käyntiä alukselle terminaalin kautta autokannen sijaan.

Jos tarvitset avustusta alukseen nousemisessa tai sieltä poistumisessa tai jos toivot autopaikkaa hissin läheltä toimimis- tai rajoitetusta liikkumiskyvystä johtuen, ilmoita siitä meille puhelimitse tai lomakkeella viimeistään 48 tuntia ennen matkan alkua. Katso yhteystiedot ohessa.

Seuraaville matkoille ei ole saatavissa avustusta laivaan nousussa eikä laivasta poistumiseen:

  • Laivanvaihto Maarianhaminassa (sekä päivä- että piknik-risteilyllä)
  • Tulo ja lähtö Långnäsissä
  • Tulo ja lähtö Maarianhaminassa klo 04.25–04.30

Laivaan noustessa sinun tulee saapua terminaalin ISA-tunnuksella merkitylle kohtaamispaikalle viimeistään 60 minuuttia ennen laivan lähtöä.

Laivat

Laivoilla on WC liikkumis- ja toimimisesteisille matkustajille sekä kohtaamispaikka avustusta tarvitseville matkustajille. Pyydämme huomioimaan, että pyörätuolilla liikkuminen saattaa olla hankalaa Viking FSTR:illä ja Rosellalla. Myöskään muilla aluksilla suuremmilla pyörätuoleilla/permobiileillä ei pääse aivan joka paikkaan.

Jos tarvitset vammaisille sopivan hytin, voit ilmoittaa siitä meille lomakkeella tai puhelimitse viimeistään 48 tuntia ennen matkan alkua.
Lisätietoja aluksista.

Turvallisuus laivalla

Jotta toiminta laivalla hätätapauksissa olisi sujuvaa, on tärkeää, että ilmoitat meille toimimis-, liikkumis- tai muusta pelastustoimintaan vaikuttavasta rajoitteestasi. Ilmoita myös, jos sinulla on mukana avustaja joka voi auttaa sinua hätätapauksessa.

Opas- ja avustajakoirat

Opas- ja avustajakoirat matkustavat ilmaiseksi Viking Linellä. Niillä tulee olla päällään asianmukaisin merkinnöin varustettu liivi tai valjaat. Opas- ja avustajakoirat saavat matkustaa myös Cinderellalla, jonne muilla kotieläimillä ei ole pääsyä. Opas- ja avustajakoirat saavat oleskella laivalla ravintoloissa ja miltei kaikissa muissa paikoissa, paitsi allergiahyteissä. Kannella on ulkoilutuspaikka. Ilmoita varausta tehdessäsi, jos sinulla on mukana opas- tai avustajakoira.

Yhteystiedot

Tavoitat meidät puhelimitse numerosta 0600-41577 (1,75 €/vastattu puhelu + pvm).

Voit ilmoittaa meille tarpeistasi ja toiveistasi myös lomakkeella.