Matkalaukkujen tarkastus

Laivalle ei saa ilman lupaa tuoda elintarvikkeita, eväsrasioita, pikaruokaa tai suuria määriä hedelmiä tai vihanneksia. Myös ruoan valmistaminen laivalla on kielletty.

Vedenkeittimiä, uppokuumentimia tai muita ruonvalmistusvälineitä ei myöskään saa tuoda laivalle. Sen sijaan vauvanruoka ja ruoka-aineallergikkojen erikoisruoat ovat sallittuja. Vauvanruoan voi lämmittää hoitohuoneessa tai kahvilan mikroaaltouunissa. Laivalle ei myöskään saa tuoda silitysrautaa.

Alkoholia ei saa ottaa mukaan laivalle. Laivan myymälästä ostettuja alkoholijuomia ei saa nauttia laivalla. Alkoholi voidaan takavarikoida.

Eläinten kuljettaminen voi olla luvanvaraista. Lisätietoa Evirasta.

Matkustaja ei saa kuljettaa mukanaan aseita, varusteita tai esineitä, jotka voivat olla vahingoksi ihmiselle, alukselle, lastille tai terminaalille. Kehotuksesta esineet on annettava miehistölle säilytettäväksi matkan ajaksi. Jos matkustaja kieltäytyy kehotuksesta tai ei näytä matkalaukkunsa sisältöä, voidaan matkustajan laivaan pääsy estää. Sellaisessa tapauksessa matkan kuluja tai muita käännyttämisestä aiheutuneita kuluja ei korvata.

Päälliköllä tai tämä nimittämällä viranhaltijalla on oikeus käännyttää matkustaja, joka rikkoo tai jonka arvellaan rikkovan järjestystä ja turvallisuutta.