Tukholma

Tietoa Stadsgårdenin satamasta Tukholmassa

Osoite: Stadsgården, Tegelvikshamn, SE-11630 Stockholm

GPS: N/lat 59° 18' 54,2", E/lon: 18° 5' 45,37"
System RT90: X:6579370, Y: 1630443

Taksi
Terminaalissa suosittelemme taksin ottoa uloskäynnin viereiseltä, puomein rajatulta alueelta.

Ruotsin taksiliikenteessä on käytössä vapaa hinnoittelusääntely. Vertaile hintoja taksien takaosan sivuikkunoissa. Niissä on lain mukaan oltava vertailuhinnasto (jämförpris), mistä näkyy kallein mahdollinen hinta 15 min. kestävälle 10 km:n matkalle.

Paikoitus
Lyhyt- ja pitkäaikaispaikoitus terminaalin vieressä sijaitsevassa parkkitalossa. Hinnat saat paikoitusyritykseltä, puh. toimistoaikaan +48-8-772 96 00, tai osoitteesta www.stockholmparkering.se. Voit maksaa kolikoilla tai kortilla. Avoinna joka päivä 6.00-11.00 ja 14.00-20.30, lukitaan yöksi. Ei jatkuvaa valvontaa, ethän jätä arvotavaroita autoon.

Matkatavaransäilytys
Pieni säilytyslokero maksaa SEK 30 ja suuri SEK 50, säilytysaika enintään 24 tuntia. Suuret säilytyslokerot toimivat myös eurokolikoilla.

Kiertoajelu Hop-On Hop-Off
Voit aloittaa kaupunkiin tutustumisen kiertoajelulla heti satamasta. Bussi lähtee 20–30 minuutin välein klo 10.30 alkaen. Liput ostat kätevimmin online-palvelustamme matkavarauksesi yhteydessä. Liput voi ostaa myös laivalta, Viking Linen Tukholman-terminaalissa sijaitsevasta matkailutoimistosta tai suoraan bussista.

Matkailutoimistot
Matkailutoimistoja on Cityterminalenissa Viking Linen matkamyymälää vastapäätä, lähellä laivabussien pysäkkiä, ja Åhléns Cityssä (Klarabergsgatan 50, 2. kerros). Jälkimmäisessä on matkatavarasäilytys, WC ja mahdollisuus ostaa erilaisia sisäänpääsylippuja ja ladata puhelinta ja tablettia. Voit kääntyä myös laivan infon puoleen.

Kahvila
Terminaalin kahvila on suljettu. Ala- ja yläkerrassa on kahvi- ja virvoitusjuoma-automaatti. Yläkerrassa on lisäksi välipala-automaatti ja kahvikärry.

Lastenhoitohuone
Hoitohuone sekä terminaalin pohja- että yläkerroksessa.

Info avoinna
Joka päivä klo 06.15-10.45 ja 14.15-20.00.

WC
Terminaalin pohja- ja yläkerroksessa on WC, myös liikuntarajoitteisille. Satamalaiturilla autolähtöselvityksen jälkeen on WC, myös liikuntarajoitteisille, sekä suihku.

Huolinta avoinna
Joka päivä klo 6.30-11.00 ja 13.00-20.00.

Liikenneyhteydet

Tukholma

  • Laivabussi laivojen saapuessa Viking Linen terminaalilta keskustaan.
    Lue lisää (aikataulut ja hinnat)
  • Kaupunkilaiva Emelie satama–Djurgården–Nybroplan (keskusta). Lue lisää (aikataulut ja hinnat)
  • Paikallisliikenteen lippuja myydään laivan informaatiopisteessä.  Lue lisää SL:stä (aikataulut ja hinnat)
  • Ei junayhteyksiä suoraan satamasta, mutta juna-asema Centralstation on Cityterminaalin yhteydessä.
  • Kävelymatka Slussenilta terminaaliin kestää n. 15 minuuttia (reilu kilometri).
  • Tukholman liikenne on rajoitettua mm. juoksutapahtumien yhteydessä. Suosittelemme varamaan runsaasti aikaa liikkumiseen. Ajankohtaiset liikennetiedot saat osoitteesta www.trafiken.nu
  • Tukholma rakentaa voimakkaasti. Yksi suurimmista projekteista on Slussenilla, mikä hetkittäin aiheuttaa ruuhkaa ja merkittäviä poikkeusjärjestelyjä rantatielle kaupungista terminaaliin. Kulkureitit Slussenilla voivat muuttua päivittäin. Varaa aikaa ja tarkista reittitiedot: Slussenprojektet

Poikkeusjärjestelyjä Slussenilla

Slussenin uudistustyöt aiheuttavat merkittäviä poikkeusjärjestelyjä liikenteeseen. Ajojärjestelyt Slussenilla muuttuvat päivittäin ja käytössä on kiertoteitä. Jos mahdollista, valitse vaihtoehtoinen reitti. Katso tarkemmat tiedot alta.
Slussen (Tukholman kaupunki)

Ruotsin liikennevirasto ja poliisi tiedottavat:

Alkoholilainsäädäntö Ruotsin tieliikenteessä

Ruotsissa rattijuopumuksen raja on 0,2 promillea.

Sinut voidaan pysäyttää missä tahansa, ja kaikki liikenteessä pysäytetyt kuljettajat puhallutetaan. Rattijuopumus voi johtaa tutkimukseen, jonka seurauksena voit menettää määräajaksi oikeuden ajaa autoa Ruotsissa.