Design

M/S Viking Gracen sisustusratkaisut ovat ennennäkemättömiä. Aluksen sisätilojen suunnittelusta vastaa alan ehdoton ykkönen, suomalainen suunnittelutoimisto dSign Vertti kivi & Co.

Laiva, jolla on vuorokausirytmi

Aamulla tunnelma on seesteinen ja herättelee risteilymatkustajan mukavaan päivään. Päivällä valo saa avaran tilan elämään, ja upea saaristo vyöryy sisään laivan suurista ikkunoista. Illalla risteilijä pukeutuu matkustajiensa lailla uudenlaiseen asuun, ja tila näyttää aivan toiselta: se kutsuu nauttimaan laivan yöelämästä.

Hyttitekstiileissä Korpi & Gordon -saaristoteema

Hyttien tekstiilit ovat saaneet vaikutteensa Ahvenanmaan saaristosta. Tekstiilien teemat – saaristo, kasvit, hyönteiset ja graniitti – tuovat luonnon hytteihin modernilla ja raikkaalla tavalla. Ne on suunnitellut Maarianhaminassa toimiva design- ja tekstiiliyritys Korpi & Gordon.

Digiaikaan viritetty alus

20 vaikuttavan kokoista videoseinää vastaanottavat Viking Gracelle saapuvat matkustajat. Seinät vaihtavat ulkonäköään vuorokaudenajan mukaan ja luovat alukselle aivan ainutlaatuisen tunnelman. Myös aluksen infotaulujärjestelmään on panostettu ennennäkemättömän paljon.

Suomalainen design kunniaan

TouchPointin toteuttamissa työvaatteissa kantaa suomalainen design. Asujen suunnitteluun valjastettiin kolme nuorten suunnittelijoiden tähtikaartiin kuuluvaa suomalaista suunnittelijaa, Camilla Mikama, Anniina Nurmi ja Elli Roth. Materiaalit ovat pääsääntöisesti EU:n ympäristömerkkiä kantavia ekokukka-materiaaleja. Kankaat leikataan siten, että ylijäämä minimoidaan. Tuotteet valmistetaan 90-prosenttisesti Euroopassa. Kauppalehti luokitteli TouchPointin vuonna 2012 Menestyjäyritykseksi jo toisen kerran peräkkäin.

Laivan nimikkoviinien etiketit

Viking Line julisti taideopiskelijoille kilpailun, jossa tehtävänä on suunnitella neljälle nimikkoviinille omat etiketit. Suunnittelukilpailun finalisteista yleisö äänesti voittoon Mirva Malmgrenin selkein luvuin. Voittajatyö kuvastaa merta eri aikoina ja eri olomuodoissa.


Varaa matka