Ahvenanmaan aarteet

Meri on läsnä kaikkialla, Ahvenanmaalla ei ole mistään tunnin ajomatkaa merelle. Saaren voi myös helposti kiertää pyörällä, jolloin pääsee nauttimaan kauniista luonnosta. Luonto, luovuus, luomu ja lähiruoka – ne ovat tärkeimmät ainekset aitoon ahvenanmaalaiseen elämykseen.

Viking Clubin jäsenet saavat alennusta ja etuja monissa kohteissa Ahvenanmaalla.

Merikortteli
Österleden 110, Mariehamn

Merikortteli herää henkiin kesäisin, mutta on auki myös talvisin. Täällä voi tutustua laivanrakentamiseen, raudantaontaan ja muihin perinteisiin käsityötaitoihin sekä laiva- ja meriaiheisiin museoihin. Kesäisin voi nauttia hyvästä pitsasta Pub Niskassa.

Judys hantverk & inredning
Hindersvägen 1, Jomalaby

Pilkullista, raidallista, kuvioitua, värikästä – Judys hantverk & inredning -sisustuskaupasta löytää kauniita astioita jokaiseen makuun. Keramiikkataiteilijan puodissa on myös vintage-vaatteita, vanhoja kalusteita ja muiden piensuunnittelijoiden töitä. Tänne on vähän matkaa, joten auto on hyvä olla mukana.

SALT
Österleden 110, Mariehamn

Ahvenanmaan käsityökeskus pursuaa taidetta, keramiikkaa, koruja, pieniä laukkuja, mattoja, vaatteita, keittiöpyyhkeitä… Käsityötaiteilijoiden työhuoneet ovat samassa rakennuksessa, kuin kauppa, ja hyvin todennäköisesti jonkun heistä voi aina tavata. SALTin motto, on että pitää tulla iloiseksi, kun astuu heidän puotiinsa – ja se on totta – SALTista ei voi olla innostumatta!

Labelled
Torggatan 15, Mariehamn

Pieni Labelled on yhden naisen firma, ja sen löytäminen ei ole ihan helppoa. Labelled sijaitsee vintillä, kukkakaupan yläpuolella, ja sinne kiivetään takaovesta rappuja ylös. Labelled tuottaa uusiomuotia vanhoista materiaaleista ja vaatteista. Täältä löytää myös muiden piensuunnittelijoiden uusiotuotteita.

Smakbyn
Slottsvägen 134, Kastelholm

Huippukokki Michael Björklundin Smakbyn-ravintola sijaitsee upean Kastelholman linnan vieressä. Valtavassa ravintolassa näkee suoraan keittiöön, ja täältä saa hyvää ruokaa ja upeita elämyksiä. Smakbyssä on myös tislaamo ja maatilakauppa sekä kokoustiloja.

Michael Björklund

Tänne kannattaa tulla vähintään kahville, ja jos ei syö muuta, kokeilla ainakin perinteistä Ahvenanmaan pannukakkua.

Makupaloja Smakbystä laivoillamme 2.3.–30.4.2015

Pub Stallhagen
Getavägen 196, Godby

Stallhagenin oma ravintola on samassa rakennuksessa panimon kanssa. Gastropubista saat loistavaa ruokaa, niin lounas- kuin illallisaikaan. Ruoka tehdään lähituotetuista raaka-aineista ja ahvenanmaalaisen luonnon innoittamana. Viikonloppuisin paikka on täynnä, joten kannattaa varata pöytä ajoissa. Kesäisin on avoinna iso terassi ja järjestetään myös mm. teatteriesityksiä.

Johannas hembakta
Kvarnbovägen 350, Saltvik

Maine on kiirinyt saaren ympäri: Johannas hembakta -tilaleipomosta saa saaren parasta leipää. Täällä leivotaan leipiä, pullia, kakkuja ja täytekakkuja rakkaudella ja aidoilla raaka-aineilla, jotka useimmat ovat peräisin aivan lähitiloilta, kuten jauhot, jotka tulevat Överängin myllyltä naapurikylästä.

CityBlommor
Torggatan 5, Mariehamn

CityBlommor on kukkakauppa Maarianhaminan pääostoskadun varrella. Sieltä saa hyvin asiantuntevaa palvelua ja kukat sekä viherkasvit ovat aivan upeita. Täältä löytää aivan varmasti jotain tuliaisia, joko kukkia tai jonkin pienen, kivan sisustusesineen.