Ninan matkassa

Olen Nina, copywriter Viking Linella, ja rakastan matkustamista, vaatteita, elokuvia ja hyvää ruokaa – ja haluan aina löytää juuri sen vähän erikoisemman paikan, ravintolan tai kaupan. 

The Buffet – uusi nimi, uusi konsepti

Uuden buffetin punainen lanka ja teema ovat pohjoismaisuus ja se, että käytetään paikallisia raaka-aineita mahdollisuuksien mukaan.

Lue lisää

Lue suosikkijuontaja Heikki Paasosen vinkit Tallinnaan!

Kukapa ei tykkäisi Heikki Paasosesta? Viking Linen ja Talent Suomi - sekä TVOF -ohjelmien yhteistyön myötä päädyin juttusille Heikki Paasosen kanssa. Suosittu juontaja kertoi lempipaikoistaan Tallinnassa.

Tallinnan baarit – trendikkäimmät tärpit

Tallinnasta löytyy baari ihan jokaiseen makuun. Usein todellisten helmien löytäminen kuitenkin on hieman hankalaa. Uhrauduin koekaniiniksi ja kiertelin useamassa baarissa. Tässä otos parhaista paloista.

Balti Jaama Turg Tallinnassa

Kävin kerran Balti Jaama Turg torilla, hieman vahingossa ja kuin ohimennen. Vanha Balti Jaama turg oli kiinnostava paikka, kuin reliikki neuvostoajalta. Ja melkein parhaimmalla paikalla, suoraan rautatieaseman vieressä. Nyt Balti Jaama Turgista on tullut upea, moderni ja raikas paikka.

Lue lisää

Muotipäivä Tallinnassa alkaa jo menomatkalla

Kylminä helmikuisina päivinä on mukava hemmotella itseään ja lähteä Tallinnaan syömään hyvin ja shoppailemaan kaikkea kivaa.

Vinkkejä edullisen muodin metsästäjälle

Rotermanni-kortteli on Tallinnan sydämessä ja lähellä satamaa. Vanha teollisuusalue on rakennettu viime vuosisadan alussa ja alueella oli mm. leipätehdas ja suolavarasto.

Tallinnan nähtävyydet – mikä on paras? Tallinnan tv-torni

Oletko jo kolunnut Tallinnan vanhan kaupungin nähtävyydet? Tallinnan televisiotorni sijaitsee Piritan kaupunginosassa ja näkyy jo kaukaa. Kävin kokeilemassa ja koettelemassa pelkojani.

Lue lisää

Haapsalun nähtävyydet

Onko aikaa vain yksi päivä, mutta haluat kuitenkin nähdä paljon? Auto laivan kyytiin ja pääset helposti heti aamutuimaan Viking FSTR:llä Tallinnaan ja jos paluu on viimeisellä vuorolla, sinulla on melko ruhtinaallisesti aikaa ehtiä päiväksi vaikkapa Pärnuun tai Haapsaluun. Minä halusin Haapsaluun, koska en ole ikinä käynyt siellä aikaisemmin ja olen kuullut paljon hyvää kaupungista.

Viron rannat ovat mitä parhaimpia hienolle rantalomalle

Kävin tarkistamassa pari rantaa Tallinnan ulkopuolella. Pienellä vaivannäöllä voi saada upean ranta- ja kulttuuriloman Virossa – auto ja teltta matkalle mukaan! Tallinnassa tapahtuu aina jotain, ja kun jaksaa lähteä vähän pidemmälle luonto on upea! Pyysin virolaiselta kollegaltani vinkkejä, millä rannoilla hän viihtyy, ja hän suositteli minulle mm. Nõvan ja Laulasmaan rantoja.

Kuninkaallinen Tukholma

Tänä vuonna kruunuprinsessa täytti pyöreitä, joten sen kunniaksi päätin lähteä Tukholmaan tekemään kuninkaallisen kierroksen.

Lue lisää

Tukholman ravintolat tarjoaa mitä parhaimpia aasialaisherkkuja

Tukholman ravintolat tarjoavat lukuisia erikoisuuksia, joita ei Suomesta (vielä) saa. Tukholma hemmottelee erityisesti aasialaisten makujen ystävää, ja kävinkin katsomassa Södermalmin parhaimmistoa aasialaistyylisistä fuusioravintoloista.

Redraman lemppari: korealainen ruoka Tukholmassa

Löydä aito korealainen BBQ Tukholmassa! Muusikko Redrama suositteli hyvää korealaista ruokaa, ja sitä oli pakko käydä kokeilemassa. Tule sinäkin!

Täydellinen viikonloppumatka: Viikonloppu Tukholmassa

Viikonloppumatkat ovat oiva tapa rentoutua. Yövy hotellissa ja sinulla on aikaa koko päivä Tukholmassa – jos vielä vuokraat pyörän, ehdit nähdä enemmän.

Lue lisää

Fotografiska – tunteikas matka valokuvien maailmassa!

Viking Linen copywriter Nina kierteli valokuvataiteen museo Fotografiskan näyttelyissä ja söi hyvää lounasta yläkerran tupaten täynnä olevassa kahvilassa. Ruoka, näkymät ja näyttelyt tekivät vaikutuksen!

Vikingaliv – kaikkien viikinkifanien museo!

Vikingaliv on uusi museo Djurgårdenilla Tukholmassa. Vikingaliv esittelee uusimpia tutkimustuloksia viikingeistä, miten he elivät ja mitä kaikkea he oikeasti tekivät.

Lasten kanssa Ahvenamaalle!

Ahvenanmaa tarjoaa hauskan loman koko perheelle, keskiaikaisista linnoista moderniin ja lapsiystävällisiin museoihin. Lue parhaat vinkit lomaan lasten kanssa Ahvenanmaalla.

Lue lisää


Varaa matka

Varaa matka

Tukholman hotellien TOP 4

Päätit viettää pitkän viikonlopun Tukholmassa. Mutta. Mihin hotelliin kannattaisi majoittua? Tässä tulevat minun top 4 -voittajaa eri ehdoilla Tukholman hotelleista.

Lue lisää

Vinkit Tallinnaan

Kaks kokka -ravintola 
Mitä parasta ruokaa ja lähellä satamaa. Parhaimmat simpukat mitä olen syönyt.

Vivian Vau -kenkäkauppa
Kenkäfriikkien, kuten minun, taivas.

Teletorn-tv-torni 
Upea näköala, ja reunakierros kannattaa. Jopa korkeanpaikankammoisille.

Butterfly Lounge -baari 
Kasari-ysärimaisuudessaan hieno. Herkulliset drinkit, myös alkoholittomat.

Sisustustärppejä Tallinnassa

Lähdin uudistetulla Viking XPRS:llä Tallinnaan päiväristeilylle hakemaan kevätinspiraatiota kotiini. Lempikaupunkiosani Tallinnassa on tällä hetkellä Kalamaja, joten suuntasin askeleeni sinnepäin.

Lue lisää

Vuorokauden nautintoristeily Viking Gracella

Nina lähti Turusta Vuorokauden risteilylle Viking Gracella ja nautti mm. hyvistä löylyistä Spa & Wellness -osastolla, jalkahieronnasta ja hyvästä ruuasta. Tule sinäkin!

Lue lisää

Anna Puun TOP 5 vinkkiä Tukholmaan

Tapasin ihanan Anna Puun, ja puhuimme lempipaikoistamme Tukholmassa. Hän kertoi innostuneesti rakastavansa Tukholmaa ja hän käy siellä mielellään.

Lue lisää

Vinkit Tukholmaan

Fotografiska
Valokuvataiteen museossa Fotografiskassa on aina jokin inspiroiva käynnissä. Kannattaa ainakin piipahtaa kahvilassa, josta avautuu upeat näkymät kohti Djurgårdenia.

Bistro Barbro
Södermalmin bistrohelmi, joka sijaitsee aivan Liljeholmsbron-sillan kupeessa. Mitä parhainta ruokaa ja mukavan rento tunnelma!

19 Glas 
Pieni baari ja ravintola vanhassakaupungissa. Baarista ei saa drinkkejä, mutta loistavaa viiniä kyllä ja palvelua.

Judits Second Hand
Pitkän linjan second hand -kauppa Judits pursuaa laatumerkkejä ja -muotia. Vaatteet ovat hyväkuntoisia ja hinta samassa luokassa, mutta kuitenkin selkeästi uusia halvempia.

Tukholman Södermalmin TOP 5 vintage-kaupat

Hanki väriä elämään vintage- ja second hand -liikkeistä. Vintage-vaatteiden shoppailu on myös aito ekoteko. Tukholman Södermalm on laadukkaiden vintage-vaatteiden aarreaitta. Kivenheiton päässä toisistaan sijaitsevat Judits, Beyond Retro, Emmaus ja Myrorna.

Lue lisää

Tukholman paras viinibaari kiikarissa

Kiinnostaako luomu- ja alkuviinit? Viking Linen copywriter Nina kävi tarkistamassa mitä Tukholman viinibaarit voivat tarjoa. Katso kolme parasta tärppiä!

Lue lisää