Muotipäivä Tallinnassa alkaa jo menomatkalla

Kylminä helmikuisina päivinä on mukava hemmotella itseään ja lähteä Tallinnaan syömään hyvin ja shoppailemaan kaikkea kivaa.

Uudistettu Viking XPRS

Viking XPRS palasi äskettäin telakalta, jossa se sai mm. yleisen kasvojenkohotuksen ja uudet, tehokkaammat potkurit sekä kerroksen maalia. Nyt se hohtaa kuin uusi! Myös merimyymälä laivalla kunnostettiin, ja se sai enemmän neliöitä (lue enemmän tilaa kosmetiikalle, jess!). Bongasin laivan asuste- ja vaatekaupasta Fashion Shopista mm. hienon kukallisen Ted Bakerin kukkaron ja paljon muita ihania kevätuutuuksia.

 

Ylistys hotelli Virulle

Majoituin Tallinnan maamerkki Original Sokos Hotel Virussa ensimmäistä kertaa elämässäni, ja voi pojat, ei ollut valittamista. Sain junior sviitin 18. kerroksessa ja vautsi – näköala oli todella hieno, sänky leveä ja telkkari isompi kuin kotona. Ikkunalauta oli myös niin leveä, että siinä pystyi hyvin istumaan, ja siihen olikin laitettu pehmusteet juuri sitä varten. Istuin hetken katsomassa pimenevää iltaa ja kaupungin valoja. 

Junior sviitissä oli myös pieni sauna, jossa sai jopa ihan kelvolliset löylyt. Piti varmuuden vuoksi kokeilla kahdesti, sekä ilta- että aamusaunaa. Viihdyin sviitissä harvinaisen hyvin, eikä tehnyt mieli lähteä ulos lainkaan – varsinkaan kun siellä tihkui vettä. Mutta Tallinnassa on kuitenkin niin hyvät ruoka-apajat, eihän sitä voinut jäädä hotellihuoneeseen. Toista olisi, jos oma kulta olisi ollut mukana… 

Original Sokos Hotel Viru, Viru väljak 4, Tallinn

 

Baltika Quartal - laatumuotia edukkaaseen hintaan

Muotikorttelina tunnettu Baltika Quartal tarjoaa yhdessä paikassa laatumerkkejä kuten Ivo Nikkolo, Mosaic, Monton… TTuntui ensin, että paikka on hieman syrjässä, mutta loppupeleissä sinne ei ollut kuin 20 minuutin kävelymatka. Hinnat eivät ole halvimmasta päästä, mutta Outlet-puoli tarjoaa viime sesongin vaatteita edukkaasti.

Paikka ei itsessään ollut erikoisen mukava; erityisesti Outlet muistutti hallimaisuudessaan ja tietyllä karuudellaan Salvation Army -kauppaa New Yorkissa. Toki tiettyä särmää sekin.

Sovitin mm. keltakukallista paitaa, jonka olisin voinut ostaakin – ellei se olisi ollut hieman liian kireä vatsanseudulta. Vaaleanpunainen ja -sininen pitsimekko näytti yllättävän hyvältä päälläni, mutta se oli melko läpinäkyvä. Uskalluksesta ei ole pukeutumisen suhteen puutetta, mutta päätin säästää mahdollisia kanssajuhlijoitani. 

Baltika Quartal, Veerenni tänäv 24, Tallinn

 

Korsten – ruokaa savupiipussa

Ravintola Korsten sijaitsee savupiipun ja Kultuurikatelin kupeessa. Upean näköinen paikka on sopivasti lähellä Viking Linen terminaalia. 

Sisäänkäynti oli kiehtova: kellarimainen, ihan hiljainen ja kylmä, aivan kuten paikka ei olisi ollut lainkaan auki. Mutta turha huoli, itse ravintola oli lämmin ja jotenkin kodikas, vaikka tila on vanha teollisuushalli ja katto korkealla.

Ruoka oli hyvää ja alkupalalautanen ylivoimaisesti paras. Siitä riitti hyvin kahdelle ja olisi riittänyt myös isommalle porukalle. Munakoisoa, oliiveja, mintulla marinoituja vihreitä papuja, erilaisia kinkkuja ja paprikaa... Minttupavut olivat yllättävä ja toimiva makukombo. Munakoiso oli ihanan samettinen koostumukseltaan, vaikka maussa oli hyvää chilipotkua ja makeutta. Pitkään grillatut paprikat olivat suussasulavia. Nam!

Korsten, Põhja pst 27a, Tallinn

Kuvat: Tuukka Ervasti