Sisustustärppejä Tallinnassa

Lähdin uudistetulla Viking XPRS:llä Tallinnaan päiväristeilylle hakemaan kevätinspiraatiota kotiini. Lempikaupunkiosani Tallinnassa on tällä hetkellä Kalamaja, joten suuntasin askeleeni sinnepäin. Kalamaja on ihan kivenheiton päästä Tallinnan satamasta. Sinne pääsee myös helposti ratikalla, eivätkä taksit Tallinnassa maksa paljoa. Minä kuitenkin ripeänä kävelin nauttien ihanasta kevätilmasta. 

Tali Disain – jotain jokaiselle

Ensimmäinen varteenotettava sisustusliike, joka tuli vastaan, oli Tali Disain. Liikkeestä voi löytää mm. sisustustavaraa kuten tauluja, seinäkelloja, kirjahyllyjä, vateja, pöytiä, kahvikuppeja. Ihastuin mutkattomiin vanerivateihin, mutta niitä olisi pitänyt ostaa vähintään neljä kappaletta vau-efektin saamiseksi, joten jätin ne kuitenkin vielä harkintaan. Neonkeltainen Batman-henkinen kello oli aivan mahtava! Olisin ostanut sen heti lapselleni, jos siinä olisi myös ollut herätyskello – mutta ei! Sellaista versiota odotellessa. 

Tali Disain -kaupasta löytää myös muotia, upeita koruja ja hienoja laukkuja. En voinut olla katsomatta nahkaremmejä, koska ne ovat a) heikkouteni, b) olen onnistunut kadottamaan eniten rakastamani nahkarannekorun. Mutta tällä kertaa ei löytynyt mitään täysosumaa. Vaikka mintunvihreät ja taivaansiniset rannekkeet olivat kyllä aika herkullisia…   

Tali Disain, Kotzebue 33, Tallinn

 

Viihtyisä sisutuskeidas Homeart

Jos pyörii Kalamajassa, ei voi – eikä kannata – välttää Telliskivi Loomelinnak -aluetta, eli luovuuskeskusta. Metsästäessäni kevätuutuuksia kotiini käväisin Homeart-sisutusliikkeessä, joka samalla on pienimuotoinen kahvila. Tapasin siellä perustajan Kairitin, joka tarjosi herkullisia, isoja korvapuusteja ja maukkaita omenaleivoksia – melkein suoraan uunista. Tuoksu toi veden kielelle. Nam!

 

Kiertelin kaupassa kauan ja tykästyin pöllökynttiläjalkoihin, ne olivat jotenkin aivan ihanat. Fanitan myös isoja vaatekoukkuja. Sellaisia tarvitaan aina, ainakin meidän mökillä. Muuten ne takit lojuvat siellä lattialla tai heitettyinä tuolille. 

Kodikasta skandinaavista tyyliä painottava liike myy myös Ruotsista tuotuja, käytettyjä huonekaluja ja paljon hienoja valaisimia. Hyvin suunniteltu valaistus tekee paljon viihtyvyydelle, koska onhan valo kuitenkin yksi tärkeimmistä tunnelman luojista kotona.

 

Lounasta Kolm Sibulat -ravintolassa

Ravintola Kolm Sibulatin ympäristö on kyllä hieman ränsistynyttä, mutta mitä väliä on ulkopuolella, kun määränpää ravintola, joka on valittu jo muutamana vuonna valittu Viron ja Tallinnan parhaimpien ravintoloiden joukkoon. Kun avaan oven ja astun sisään, ulkomaailma haihtuu ja tulen aivan toisenlaiseen maailmaan.

Ravintola on freesi ja hyvin viihtyisä. Valaistus on ihanan pehmeä ja pöydissä on kynttilät. Punatiiliseiniä valaisee pehmeät spottivalot ja pienet hauskat eläintaulut roikkuvat seinällä. Tajuan, että näin juuri samoja tauluja myynnissä Homeart-liikkeessä.

Ruoka oli hyvää, mutta vedin aiemmin vahingossa kunnon pullaöverit Homeartissa, joten en jaksanut syödä koko annosta nuudelikeittoa. Itse nuudelit olivat maistuvia, liemi hyvää ja rakastan korianteria. Kuitenkin keittoni sai – minun mielestäni – heikommat pisteet verrattuna kuvaajan lohitartariin, joka oli raikas ja miellyttävän kevyt. Ja näyttävä.

Kolm Sibulat -ravintola oli paikka, jonne haluan ehdottomasti tulla uudestaan ruuan laatua ajatellen. Mutta ilta-aikaan ja pitkän kaavan mukaan – ja mieluiten kaveriporukalla. Hintakaan ei päätä huimaa.

Kolm SibulatTelliskivi 2, 10611 Tallinn

Kuvat ja video: Tuukka Ervasti