Suosittu tv-juontaja viihtyy Tallinnan sykkeessä – eikä suotta!

Kukapa ei tykkäisi Heikki Paasosesta? Viking Linen ja Talent Suomi - sekä TVOF -ohjelmien yhteistyön myötä päädyin juttusille Heikki Paasosen kanssa. Suosittu juontaja kertoi lempipaikoistaan Tallinnassa. Ja minähän en vuorostani voinut olla suosittelematta hänelle muutamia hyviksi todettuja paikkoja. Lue Heikin vinkit Tallinnaan.

 

1. IMAX-teatteri

Tv-juontaja Heikki kertoi, että hän on käynyt usein Tallinnassa elokuvissa; ei kuitenkaan normi-leffoissa, vaan IMAX-elokuvissa. Tallinnassa on lähin IMAX-elokuvateatteri, joka näyttää huippulaadukkaita elokuvia niin kuvatekniikan kuin äänentoistonkin kannalta. Itse en ole kokeillut IMAX-elokuvaa vuosiin, ehkä kerran joskus vuonna X, kun kävin suuren valtameren toisella puolella. Olisi oikeasti hauska mennä uudestaan.

IMAX, Pärnu mnt 45, Tallinn

 

2. Ravintola Noa

Ravintola Noa sijaitsee hieman kaupungin ulkopuolella, rantaviivaa pitkin Piritan sataman ohi. Varta vasten ravintolaksi suunniteltu rakennus sisältää kaksi ruokapaikkaa: Noa ja Noa Peakoka Pool (pääkokin maja). Ravintolasta on upea näköala Tallinnan lahdelle, ruoka on maistuvaa, annokset kauniita ja täynnä yllättäviä makuyhdistelmiä, sanoo Heikki.

Itse en ole käynyt Noassa, mutta olen kuullut kehuja myös muilta kuin Heikiltä, joten otan tämän haasteena ehtiä sinne jollakin tulevista reissuistani. Olen käynyt samojen omistajien Tuljak-ravintolassa, joka sijaitsee myös Piritan rantaviivalla – ja se vasta mukava (ja hintava) paikka onkin!


Tuljak-ravintolassa alkupalat ovat isompia kuin pääruuat.

Noa Resto, Ranna tee 3, Tallinn
Tuljak, Pirita tee 26e, Tallinn


3. Kalamaja

Kalamaja on monen lempialue, myös minun, joten ymmärrän hyvin, että Heikkikin sitä suosittelee. Täällä on vielä hieman rosoisempi meininki kuin vanhassa kaupungissa, ja vanhan teollisuusalueen leima ja teollisuusarkkitehtuuri ovat vahvoja. Luovuuskeskuksen alueella on paljon graffititaidetta, hyvästä huonoon. Tai siis taiteellisesta vähemmän taiteelliseen...

Kalamajan luovuuskeskuksesta, Telliskivi 60 a:sta, löytyy paljon pieniä ravintoloita, baareja ja kahviloita, mutta Heikin mielestä F-hoone on paikan parasta antia. Itsekin olen useampaan otteeseen käynyt Kalamajassa ja juuri F-Hoonessa, ja voin todellakin suositella sitä sekä ruuan että illanvieton kannalta. Ja erityisesti hinta-laatusuhteeltaan.

F-Hoonen terassi on kesäisin suosittu.

Iltaisin alueella avaa vielä muutama baari, joista Pudel on mainitsemisen arvoinen. Pudel-baarissa on huima määrä oluita tarjolla, jos haluaa kokeilla. On virolaista ja paikallista olutta, on tanskalaista, amerikkalaista, saksalaista, brittiläistä… Olutlaatuja ja makuja on aivan joka lähtöön, joten varmasti myös nirsompi oluenjuoja löytää oman lempparin. Viikonloppuisin soittaa DJ, ja paikka on täyteen pakattu, niin paikallisia kuin turistejakin.

Pudel-baarissa on laaja olutvalikoima.

PS Kalamajan kirpputori

Pudel-baarin ”yläkerrassa” toimii ympärivuotisesti kirpputori, mutta vain lauantaisin. Säiden salliessa ja kesän lähestyessä kirpputori siirtyy pihalle. Täältä löytyy niin vanhaa, kuin uudempaa tuotantoa, retroa ja modernia. Ihastuin itse vanhoihin peltipurkkeihin, mutta ei – niitä on jo kotona liuta. Uudempaa edustaa mm. viime sesongin HM ja muiden halpisketjujen vaatteet. Toki seasta löytyy myös merkkikamaa, jos jaksaa penkoa.

F-Hoone, Telliskivi 60a
Pudel, Telliskivi 60a
Kirpputori, Telliskivi 60a

 

4. Jää yöksi ja käy vielä yhdellä

Tallinnan yöelämä on sen verran houkuttelevaa, että Heikki myönsi usein jäävänsä Tallinnaan yöksi, jotta ehtii rauhassa käydä syömässä ja ottamassa oluen. Tai kaksi. Ja Tallinnassa on todellakin niin paljon mukavia baareja, loistavia ravintoloita ja kiehtovia kulttuuritapahtumia, että välillä on melkein pakko jäädä pidemmäksi aikaa, jotta ehtii kokea kaiken mitä haluaa. Tässä kohdassa minä vuorostani suosittelin Heikille muutamaa baaria, joissa hän ei ollut vielä ehtinyt käydä. Hän lupasi harkita suosituksiani, kun ensi kerran käy Tallinnassa.

Esim. hotelli Virusta saa huoneita hyvään hintaan Viking Linen kautta.

Original Sokos Hotel Viru, Viru Väljak 4

Kuvat: Tuukka Ervasti