Tukholma + kesä = konsertteja ja katutaidetta

Tukholman kesä tulvii tapahtumia: puistoteatteria, näyttelyitä ja erilaisia festivaaleja. Tiesitkö, että Gröna Lundin huvipuistossa järjestetään paljon konsertteja ja Kungsträdgårdenissa isot katutaidefestivaalit? Tule mukaan!

Stockholm Street Festival – katujen kunkuille


Kävin kesällä 2016 Stockholm Street Festival -tapahtumassa, jonka osana oli Sthlm Urban Art -festari. Viisi taiteilijaa sai maalata sydämensä kyllyydestä graffiteja ja 3D-kuvia. Kun osuin kohdalle, paikalla oli Vickan, jolla on todella siistejä tatuointeja käsivarressa! Löysin hänen Instagram-tilinsä, ja vau, ei mikään turha tyttö. Alkoi tehdä mieli lisää tatuointeja. Hänen graffitista tuli myös hauskannäköinen.

Belgialainen Andréanne Thiboutot aloitti esityksensä hitaasti ja kesti hetken ennen kuin hän pääsi kunnolla alkuun, mutta sitten! Hula-vanteet menivät ylös, alas, ympäri ja ihan miten ja minne vain. Täydet pisteet, itse saan vanteen pyörimään vain hetken ennen kuin se tipahtaa. Ihan vain treenauksen puutetta… Heh.

Argentiinalainen Mencho Sosa oli alun perin ammattijalkapalloilija, joka jatkoi uraansa yhdistämällä yhden intohimon toiseen, eli huumoriin ja sirkustaitoihin. Nyt hän naurattaa yleisöä hauskoilla jalkapallotempuilla. Kadehdin sitä luontevuutta naisessa, joka vedettiin show’hun mukaan. Hän lähti vapaaehtoisesti ja huumorilla mukaan. Itse yritin (ja yritän aina tällaisissa tilanteissa) olla huomaamaton, jotten joutuisi lavalle kaikkien eteen.

Tänä vuonna on tietysti uudet artistit ja uudet kujeet, mutta uskallan melko varmasti luvata huikeaa menoa tällekin kesälle!

Stockholm Street Festival 2017, Kungsträdgården ja muut paikkakunnat Ruotsissa

Gröna Lund – biletyspaikka vailla vertaa

Huvipuisto Gröna Lund on kesäisin kauniin vehreä. Kompakti ja kodikas. Laitteet ovat pitkälti samoja kuin Helsingin Linnanmäellä tai Kööpenhaminan Tivolissa, mutta tunnelma täällä on jotakin aivan muuta. Ihmiset tulevat tänne viihtymään, syömään, juomaan ja vain oleskelemaan.

Mutta – tiesitkö, että Gröna Lund on myös konserttipaikka?

 

Gröna Lundin konserttilavalla ei ehkä nähdä isoimpia nimiä, mutta kiinnostavia artisteja ja bändejä kyllä. Kesän 2017 vetonauloja ovat mm. Zara Larsson (1.6.), Veronica Maggio (2.6.), Bryan Ferry (15.6.) ja Elton John (2.7.). Kesällä 2016 kesäkuun viimeisenä päivänä vuorossa oli brittiläinen Bloc Party, ja he nostivat fiiliksen kattoon. Eihän siinä paikallaan voinut seisoa. Tuli tovi tanssittua illan hämärtyessä.

PS Suosittelen että tulet paikalle jo ennen kuutta, koska konsertti-iltoina sisäänpääsymaksua korotetaan tuntuvasti klo 18–20.30. Jos tiedät, että haluat useampaan konserttiin kesän aikana, kannattaa ostaa kertamaksullinen sesonkilippu, jolla pääset sisään useamman kerran.

Gröna Lund, Lilla Allmänna Gränd 9

Kuvat ja videot: Tuukka Ervasti