Tukholman hotellit TOP 4

Päätit viettää pitkän viikonlopun Tukholmassa. Mutta. Mihin hotelliin kannattaisi majoittua? Mieti, mitä haluat Tukholman-hotellimatkaltasi: hengata hotellilla, nukkua pitkään, kiertää kaupungilla, nauttia hyvän aamupalan vai onko kenties hotellin loppuun saakka mietitty sisustus enemmän sinun juttusi? Usein toki kaikki nämä aspektit ovat tärkeitä hyvässä hotellissa. Tässä tulevat minun TOP 4 -voittajaa eri ehdoilla Tukholman hotelleista. 

Tukholman hotellien sijaintivoittaja: Scandic Malmen

Parasta Scandic Malmen -hotellissa on sijainti, sijainti ja sijainti. Se on keskellä Södermalmia, Medborgarplatsenin kupeessa ja suoraan metron yläpuolella. Ja kävelymatkan päässä Viking Linen terminaalista. Muuta hyvää? Lilla hotellbaren, freesit huoneet, leveä sänky ja runsas aamupala. Standardihuoneen kylppäri on toki hieman epäkäytännöllinen naisen näkökulmasta – ei hyllyä meikkipussille. Mutta pysyyhän se lattiallakin. Isoimmissa huoneissa löytyy lääniä, hyllyä, hengailutilaa, kylpyammetta ja vaikka mitä.

Scandic Malmen, Götgatan 49–51, www.scandic.se

 

Tukholman hotellien palveluvoittaja: Clarion Hotel Stockholm

Hieman sivussa sijaitsevan Clarion Hotel Stockholmin henkilökunta on todella ystävällistä. Minua palveli sympaattinen entinen tammisaarelainen Robin, joka puhui kiitettävästi suomea, vaikka onkin asunut Ruotsissa jo kymmenisen vuotta ja äidinkieleltään ruotsinkielinen. Flaksi kävi ja sainkin huoneeni heti aamusta, vaikka normaalisti check-in on vasta kolmelta. Iso huone oli hieno sinapinkeltaisine detaljeineen. Pehmeälle ja leveälle sängylle oli pakko heittäytyä hetkeksi, ja ellei olisi ollut kiire kaupungille, olisin voinut ottaa pienet aamutorkut. Jos edes vartin?

Huoneeseen, joka kuulemma oli yhden hengen huone, mahtuisi hyvin majoittumaan myös kaksin. Isossa kylpyhuoneessa on erillinen suihku ja kylpyamme. Ainut outo asia kylppärissä oli oven paikka: maitolasinen liukuovi avautui suoraan sängyn viereen. Itse olisin sijoittanut oven eteiseen, tavalla tai toisella. Ainakin tämän ratkaisun ansiosta pystyy helposti kommunikoimaan veskissä olevan kaverin kanssa. Hmm…

Clarion Hotel Stockholm, Ringvägen 98, www.clarion.se

 

Tukholman hotellien aamupalavoittaja: Scandic Sjöfartshotellet

Scandic Sjöfartshotelletin valtti on aamupala – sekä sijainti: lähellä Slussenia, josta on lyhyt matka moneen paikkaan: Viking Linen terminaalille, Södermalmin sydämeen, vanhaankaupunkiin... Kesäkaudella hotellivieraat pääsevät nauttimaan kaupungin parhaasta, tai ainakin yhdestä parhaimmista, kattoterassista.

Aamiaistarjoilu alkaa aikaisin, mikä ilahduttaa aamukokoukseen kiiruhtavia tai muuten vain aamuvirkkuja. Valikoima ei ollut mitenkään ylitsevuotavan runsas, mutta laadukas. Heidän leipänsä on jäänyt minulle mieleen ja luonut kovan standardin muiden hotellien aamupalaleiville. En halua mitään höttöä ranskanleipää tai pliisua paahtoleipää, vaan kunnon leipää, juureen leivottua ranskalaistyylistä… Paljon makua, sitkoa ja herkullista kuorta.

Entäs huone? Huone oli suhteellisen pieni, mutta sitäkin viihtyisämpi! Keskikesän lämmössä tuulettimen sai laittaa päälle, jotta ilma liikkuisi paremmin.

Scandic Sjöfartshotellet, Katarinavägen 26, www.scandic.se

Tukholman hotellien sisustusvoittaja: Haymarket by Scandic

Haymarket by Scandic on vanha tavaratalo, jota on äskettäin kunnostettu hotelliksi. Upea 1920-luvun tyylinen sisustus häikäisee, kun astuu sisään. Menneen ajan lumo on onnistuttu toteuttamaan kauniisti ja voin melkein nähdä silmieni edessä vanhan ajan hissitytöt, hienostorouvat olkaturkiksissa ja herrasmiehet liituraitapuvuissaan liehumassa baaritiskillä.

Sisustuksen ohella hotellin toinen erikoisuus on ikkunattomat Sleep-huoneet. Ensin tuntui oudolta asua hotellihuoneessa, jossa ei ole ikkunoita, mutta onko sillä loppupeleissä väliä? Kunhan sänky on mukava ja huone hiljainen… Sängyssä oli hauska toiminto – sen kovuutta/pehmeyttä pystyi säätämään. Kylpyhuone oli kaunis kultaisine detaljeineen, mutta ainakin minun huoneessa kuului ilmanvaihtokanavien kautta ääniä toisesta huoneesta. Huvittavaa!

Haymarket by Scandic, Hötorget 13-15, www.scandic.se

PINNAN ALLA KUPLII 

Mahdollinen historiavoittaja: Hotel Kung Carl

Pääsin yhden omistajasisaruksen opastetulle kierrokselle Kung Carl -hotelliin, jolla on pitkä historia. Alkuperäinen hotelli sijaitsi Brunkebergin torilla ja avattiin jo vuonna 1866. Nykyinen Kung Carl sijaitsee keskeisellä Stureplanilla. Kaikki huoneet ovat omanlaatuisia ja sisustettu uniikisti, väreillä ja teemoilla – ja kuitenkin hillityllä, ruotsalaisen tyylikkäällä tavalla. Alkuperäiset kakluunit on säilytetty, ja usein antaneet inspiraation huoneen sisustukseen.

Kuvassa näkyy huone, jossa kumppanisi voi maata sängyllä ja ihailla sinua, kun käyt kylvyssä tai suihkussa. Ehkä hieman avonaista, mutta olen yöpynyt Romaniassa ”romanttisessa” hotellissa, jossa ei ollut edes ovea vessaan...

Hotellibaari, tai ehkä enemmän lounge, sijaitsee katetulla sisäpihalla ja kutsuu istahtamaan hetkeksi. Mitä tietysti tein.

Hotel Kung Carl, Birger Jarlsgatan 21, www.kungcarl.se

Mahdollinen makein hotelli -voittaja: NoFo

Olen ainoastaan käynyt NoFo hotellin viinibaarissa, joka teki hyvän vaikutuksen ja herätti halun yöpyä hotelissa. Hotellin sijainti Södermalmilla on hyvä ja lähellä on paljon pieniä ravintoloita ja baareja illanviettoon. Vielä joku päivä!

NoFo, Tjärhovsgatan 11, www.nofohotel.se

Kuvat: Tuukka Ervasti