Vinkkejä edullisen muodin metsästäjälle

Päiväristeilyllä Tallinnaan Viking XPRSillä Helsingistä ehtii sopivasti käydä shoppailemassa ihanuuksia ja kevätmuotia sekä syödä jotain herkullista – niin makeaa kuin suolaista. Jos tykkää nuorekkaammasta tyylistä ja huokeanhintaisesta muodista, kannattaa suunnata askeleet kohti Rotermannin korttelia, joka on Tallinnan sataman läheisyydessä.

Edullista muotia löytyy Rotermannin korttelista

Rotermanni-kortteli on Tallinnan sydämessä ja lähellä satamaa. Vanha teollisuusalue on rakennettu viime vuosisadan alussa ja alueella oli mm. leipätehdas ja suolavarasto. Viime vuosina aluetta on kunnostettu, ja nyt se on täynnä kivoja kahviloita, ravintoloita sekä paljon muotiliikkeitä, joita ei (ainakaan vielä) Suomesta löydy. 

 

Bershka, Pull & Bear, Stradivarius, Springfield – muotiparatiisi

Rotermanni-korttelin vaatekaupat pursuavat ihanaa kevätmuotia todella huokeaan hintaan. Kävin täällä juuri kun viimeiset alennusmyynnit olivat käynnissä ja löysin sekä paitaa että housua kympillä. Minua ei kuitenkaan viime syksyn muoti kiinnostanut, vaan kevään uutuudet. 

 

Selkeästi kevään trendi on slogan-paidat. Useimmat sloganit olivat kuitenkin hieman lapsellisia, eikä mikään niistä osunut juuri minulle. Tykästyin Guns N’ Roses - ja Ramones-paitoihin, joita löytyi paristakin paikasta. Mietin kuitenkin kenelle ne ovat suunnattuja: teineille, jotka eivät välttämättä tiedä keitä gunnarit ovat, vai hieman varttuneemmalle, kuten minä, joka oli varhaisteini heidän suuruusaikanaan. Kummin vain – houkuttelevia! Kaapistani toki löytyy jo vastaavanlaisia.

Bershkassa pitkä, vihreä, japanilaisvaikutteinen takki herättää huomioni, mutta on valitettavasti mitoitettu selkeästi pidemmälle kuin minun 160 cm:n vartalolleni. 

Springfieldistä löysin kauniin, kukallisen bomber-takin (joka jopa istui) mutta takissa ei ollut lämmintä vuorta, eikä pikkutakki sisällä -tyyli ole minua varten. Olen enemmän neuletakki-ihminen. Kun totesin, ettei sovittamani vaatteet istuneet, Springfieldin myyjä vastasi ihanasti, että vaatteissa se vika on, ei sinussa. ”Sinä olet täydellinen”, hän totesi. Tuollaista palvelua haluan muissakin kaupoissa!

Loppupeleissä en ostanut mitään, koska ne vaatteet, joita sovitin olivat mitoitettu pidemmille, eikä ihan näin kurvikkaalle. Mutta sain rutkasti inspiraatiota ja palasin Helsinkiin intoa puhkuen, kaivelemaan omia kaappeja, josko sieltä löytyisi jotain uuteen kevätmuotiin sopivaa.

Bershka, Pull & Bear, Stradivarius ja Springfield

www.rotermann.eu/fi

 

Vetovoimainen Pull-ravintola

Shoppailun lomassa tuli nälkä, ja joskus aikaisemmalla matkalla kävelin Pull-ravintolan ohi, joka oli täynnä ja vaikutti mukavalta. Nyt oli minun vuoroni käydä kokeilemassa. Ravintola on kaksikerroksinen ja sisustus on hyvin pelkistetty ja selkeä, kuten ruokakin. Pullin erikoisuus on grillattu ruoka laadukkaista raaka-aineista.

Tilasin Dirty Steak -annoksen, joka löytyi snacks-listalta 13 euron hintaan. Se vasta oli pelkistetty annos! Ainoastaan lihaa ja hieman suolaa. Liha oli hyvää, mutta tarjoilija olisi voinut varoittaa, että siihen ei todellakaan kuulu mitään muuta, ja suositella jonkin lisukkeen ottamista. Yleisesti ottaen hintataso tuntui hieman kovalta, melko samaan hintaan saa läheisistä huippuravintoloista reippaasti enemmän ruokaa. Mutta, haluan kuitenkin vielä uudestaan sanoa, että liha oli hyvää, laadukasta ja maukasta – ja viisastuneena tilaan ensi kerralla myös lisukkeen.

Pull, Rotermanni, Tallinn

Kuvat ja video: Tuukka Ervasti