Vuorokauden nautintoristeily Viking Gracella

Kun kevät koittaa, tekee mieli uudistua – ja uudistaa niin keho kuin mieli ja vaatekaappikin. Aina kuitenkaan ei ole mahdollista lähteä pitkälle hemmottelumatkalle tyttöjen kanssa. Silloin piipahdus päiväristeilyllä laivalla katkoo mukavasti arjen rutiineja – ja sopii usein helpommin kaikkien budjettin ja aikatauluun.

 

Spa-aah!

Kylmänä vuodenaikana on mukavaa hemmotella itseään Viking Gracen Spa & Wellness -osastolla ja nauttia hyvistä hoidoista, saunoista ja altaista. Osastolla on myös kaksi VIP-puolta, joissa on omat saunat ja porealtaat. Vinkki! VIP-puolelle voi tilata pullon kuohuvaa koko porukalle.Toisella VIP-puolella on ihana sauna, jossa on ikkuna merelle. Ikkunalaudasta tulikin lempispottini; olisin voinut jäädä siihen istumaan pidemmäksikin aikaa ja vain katsoa aaltoja ja ohilipuvia maisemia. Sellaista saunaa ei ole missään muualla. Se oli hyvin rauhoittavaa ja rentouttavaa.Spa-osastolta löytyy kaksi hoitohuonetta ja ajan saa varattua kätevästi netissä matkavarauksen yhteydessä. Kävin suositussa jalkahieronnassa, jonka jälkeen olisinkin voinut mennä suoraan sänkyyn nukkumaan. (En kuitenkaan mennyt, päädyin lasilliselle samppanjabaariin.)

 

Oodi ruualle. Ja samppanjalle.

À la carte -ravintola Oscarissa syöminen harvemmin pettää. Nautin turskaa pääruuaksi, ja jälkiruuaksi valikoitui hauskanmakuinen omenakompotti, paahdettua kauraa ja rahkajäätelöä. Jälkiruuassa oli toimiva kombo hapokkuutta ja makeutta, ja rahkajäätelö oli parasta. Ruokajuomaksi laivan riesling-valkoviini sopi hyvin. Laivan juoma-annokset ovat anteliaita, ja myös hinta-laatusuhde on oiva. Ainakin minä pärjään yhdellä lasillisella koko aterian läpi.Paluumatkalla en voinut vastustaa ja käväisin uudestaan kodikkaassa samppanjabaarissa ja nautin lasin laivan kauniisti kuplivaa Charles Heidsieck Brut Réserve -samppanjaa, jota palkittiin Vuoden Viinit 2016 -kultamitalilla. Ah! Samppanja, jumalten nektaria, eikö vain?

 

Olisiko Viking Gracen merimyymälä siistein ikinä?

Shoppailua, shoppailua, shoppailua! Eihän Viking Gracella voi olla käymättä tax-free-myymälässä... Hienot punaiset Converse-kengät hyvään hintaan tarttuivat matkaan. Nyt odotan, että viimeisetkin lumet sulavat, jotta saan ne pikimmiten käyttööni. Hankin myös itselleni kevätparfyymin – makea, leikkisä ja freesi ja sen kyllä otin käyttöön heti.Jäin suustani kiinni ruotsalaisen olutesittelijän kanssa, ja hän kertoi tukholmalaisesta baarista, josta saa olutdrinkkejä. Se kuulosti niin kiinnostavalta, että haluan ehtiä käydä tarkistamassa paikan – toisin sanoin: lisää tietoa myöhemmin keväällä!

Kuvat ja video: Tuukka Ervasti