Vikingaliv – matkusta läpi myyttisen viikinkiajan!

Vikingaliv on museo kaikille viikinkiajasta kiinnostuneille. Näyttely esittelee havainnollisesti viikinkien historiaa ja arkea – kuinka he asuivat, mitä he viljelivät, millaista heidän arkensa ja juhlansa oli. Elämyksellinen Ragnfridin saga -vaunuajelu kertoo viikinkien elämästä vuonna 963 kotiseudulla ja kaukana maailmalla.

Uutta 2018!

Vikingalivissä saa nyt entistäkin havainnollisemman kuvan viikinkien elämästä! Näyttelyn uusissa interaktiivisissa osissa voi seurata kuinka villa muuttuu purjeiksi, selvittää miten viikinkilaivat rakennettiin ja tunnustella erilaisia viikinkiaikaisia esineitä, kuten merkillisiä leikkausvälineitä. Astu sisään viikinkien asumukseen, pitkätaloon, missä terva tuoksuu ja turkisvuodat roikkuvat katosta. Millaista oli lasten elämä viikinkien aikaan? Kuinka vanhaksi he elivät, miltä heidän leikkikalunsa näyttivät ja milloin lapsista tuli aikuisia? Lapset voivat kokeilla ylleen viikinkivaatteita. Täällä voi myös tavata Estrid Sigfastsdotterin, jonka uskotaan olleen yksi 1000-luvun vaikutusvaltaisimmista naisista Täbyn ja Vallentunan alueella, Tukholmasta pohjoiseen.

Ragnfridin saga

Ragnfridin saga on 11 minuuttia kestävä vaunuajelu, jonka aikana matkaat halki historiallisiin tositapahtumiin perustuvan, vuoteen 963 sijoittuvan viikinkiaikaisen sagan. Matka alkaa Frösalan tilalta, Ragnfridin ja hänen miehensä Haraldin kotoa. Sieltä matka jatkuu avaraan maailmaan. Matkan varrella todistat ryöstelyä lännessä ja orjakauppaa idässä. Äänet, valot ja tunnelmaltaan vahvat miljööt sekä Ragnfridin kertojanääni kuljettavat sinut sagan läpi. Ragnfridin saga -matkaa voi nyt seurata audio-opastuksen avulla yhdeksällä eri kielellä: suomeksi, ruotsiksi, englanniksi, venäjäksi, saksaksi, ranskaksi, italiaksi, espanjaksi ja kiinaksi.

Museokauppa ja ravintola Glöd

Älä unohda hienoa museokauppaa ja ravintola Glödiä, joka tarjoaa ruokaelämyksiä modernissa pohjoismaisessa miljöössä ja merimaisemissa. Listalla on mm. mehukkaita pataruokia, herkullisia kasvisvaihtoehtoja sekä ruokaisia voileipiä ja salaatteja. Kaikki valmistetaan laadukkaista aineksista luomua suosien. Maista vaikkapa viikinkipannua ja nauti ruokajuomaksi viikinkien suosimaa simaa!

Hintaan sisältyy

Pääsylippu Vikingaliv-viikinkimuseoon, sen viikinkiajasta kertovaan näyttelyyn ja Ragnfrids Saga -matkalle. 

Erikoistarjous Viking Line Clubin jäsenille ja 

S-ryhmän asiakasomistajille

  • Aikuinen 11 €
  • Lapset 7–15 vuotta 10 €
  • Lapset 0–6 v veloituksetta

Voimassa 1.9.–31.12.2018.
Tarjous voimassa vain ennakkoon varattaessa.

Normaalihintaiset liput

  • Aikuinen 13 €
  • Lapset 7–15 vuotta 11 €
  • Lapset 0–6 v veloituksetta

Voimassa 31.12.2018 saakka.

Voit ostaa liput kohteisiin laivalta tai varata ne ennakkoon, jolloin säästät rahaa. Lähtöselvityksessä saatu kuponki vaihdetaan sisäänpääsylippuihin Vikingalivin kassalla.

Aukioloajat

13.8.–31.12 klo 10.00–17.00 joka päivä

Suljettu 24.–25.12.2018.
Uudenvuodenaattona (31.12.2018) auki klo 10.00–15.00.

Tarkistathan aukioloajat aina Vikingalivin omilta nettisivuilta poikkeusten vuoksi.

Varaa netissä

  1. Valitse varauskalenterista lähtöpäivä ja matkustajamäärä ja klikkaa "Näytä".
  2. Varaa hytti, ateriat ja muut haluamasi palvelut.
  3. Vaiheessa ”4. Tekemistä maissa” voit täydentää matkaasi pääsylipuilla, kiertoajeluilla tai muilla kohdepalveluilla.