Golf

Suuresta Golfista tuli Golf X Rae – Tallinnaa lähin golfkenttä

Lähinnä Tallinnaa oleva golfkenttä on nyt nimeltään Golf X Rae. Suuresta Golf meni konkurssiin viime keväänä, ja kentän on ostanut Golf Experience, jolla on myös simulaattoritoimintaa Tallinnassa ja Tartossa. Vaikka kenttä oli viime kesänä konkurssissa niin, sitä ei suljettu, jotta kenttä ei tuhoutuisi kokonaan. Uusi omistaja lähtee nyt mukaan Viron kasvaville golfmarkkinoille tietoisena siitä, että kenttä vaatii ison remontin.

Pelikierros 

Kierroksella huomaa, että kentällä on ollut ja edelleen on ongelmia. Väylät ovat varsin epätasaiset ja aaltoilevat mutta ruoho kasvaa jo toukokuun puolivälissä ihan hyvin ja väylältä on useimmiten miellyttävä lyödä. Viheriöt ovat kohtalaisen hyvässä kunnossa vuodenaikaan nähden. Osa väylistä kulkee avoimessa peltomaisemassa ja osa metsän laidoilla. Vettä ja out-paaluja löytyy golfaajan kiusaksi aivan tarpeeksi. Todellinen monsteri, mutta myös yksi kentän mielenkiintoisimmista väylistä, on väylä 2, par-viitonen, josta löytyy vettä molemmin puolin kapeaa väylää ja vielä ennen viheriötäkin. Väyläjärjestystä on onnistuneesti muutettu, ja peli on nyt vaihtelevampaa.

Parannusta tulossa

– Se, että kenttä oli auki Suuresta Golfin konkurssin aikana, oli todella tärkeää, sanoo Golf X Raen toimitusjohtaja Piret Sepp. – Nyt uusi omistaja pääsee vähitellen parantelemaan kenttää. Väylien järjestystä on jo muutettu ja nyt ryhdymme toimiin lyöntipaikkojen ja bunkkerien kunnostamiseksi. Uusia työkoneita on jo hankittu kolmen vuoden parannussuunnitelmaa varten. Uusi ravintola on avattu ja nyt aukeaa myös terassi. Ymmärrämme, että tämä on pitkä prosessi, ja olemme tietysti pahoillamme siitä, että kenttä ei viime vuonna vastannut pelaajien odotuksia. Tämä kesä tulee jo olemaan parempi ja se näkyy myös golfvarauksissa.

Kokonaisarvio

Golf X Raen sijainti vain 20 kilometrin päässä Tallinnan satamasta Tarton moottoritien varrella tekee siitä suomalaisille kiinnostavan kohteen. Kenttä ei layoutiltaan ehkä sävähdytä, mutta aikaisin keväällä se tarjosi golfin lisäksi upean luontokokemuksen, eli muuttolintujen suuret auramuodostelmat matkalla Suomeen ja pohjoisemmaksikin. Hienoa että kentällä on nyt ravintola, ja aivan erityisen upeaa on, että klubitalon vierestä löytyy savusauna, josta pääsee pulahtamaan lampeen. Golf X Raelle voi vain toivottaa hyvää menestystä kentän uusimisessa ja parantamisessa. 

Harri Nyman

Kirjoittaja on golf- ja matkailutoimittaja. Kuvat: Golf X Rae ja Harri Nyman