Golf

White Beach Golf – golfia lähellä merenrantaa

Viron merentuoksuisen kesäkaupungin Pärnun vanhempi kenttä on monelle suomalaiselle tuttu White Beach Golf, joka sijaitsee Valgerannassa kymmenisen kilometriä Pärnusta luoteeseen. Kenttä sijaitsee hyvin lähellä merenrantaa, ja sijainti mahdollistaa sen, että kenttä on yleensä hyvässä kunnossa koko kauden. Valgeranna on suosittu ranta-, luonto- ja ulkoilukohde, joten kierroksen jälkeen voi mukavasti käydä vaikkapa uimassa. Kentän uusi klubitalo, joka valmistui vuonna 2014, tarjoaa myös hyvät palvelut, mm. suositun ravintolan.

Pelikierros

Itse pelasin White Beach Golfissa viimeksi viisi vuotta sitten ja täytyy sanoa, että muutos parempaan on ollut huomattava. Silloin kenttä oli varsin märkä ja klubitalona oli vain parakki. Nyt ei voinut muuta kuin iloisesti yllättyä siitä, että kenttä oli kylmästä keväästä huolimatta aivan mainiossa kunnossa jo alkukaudesta. Varsinkin väylät olivat miellyttävän pehmeän ruohoiset, ja viheriötkin hyvät. Kun tapasin viiden päivän golfreissun aikana golfaajia ja muiden Viron golfkenttien henkilökuntaa niin kaikki olivat yhtä mieltä: White Beach Golf on AINA hyvässä kunnossa.

Kenttä on varsin tasainen, joten se sopii hyvin vaikkapa senioreille tai aloittelijoille. Väylät ovat kuitenkin paikoin melko leveät, joten pitkälyöntisetkin nauttivat epäilemättä kentästä. Vettä on kuitenkin melko paljon ja pallon menemistä Audru-jokeen kannattaa varoa. Kentällä on mukavasti kaksi lyhyttä par-kolmosta, joilla vähemmänkin pelannut voi kokea onnistumisen tunnetta.

Mikä on kentän hyvän kunnon salaisuus?

– Ei meillä ole mitään salaisuuksia, muuta kuin se, että koko kenttähenkilökunta on sitoutunutta ja ammattitaitoista väkeä ja meillä on Viron paras kenttämestari, sanoo White Beach Golfin toimitusjohtaja Vahur Tamm. - Kautemme on myös pitkä, yleensä avaamme maaliskuun lopussa ja on meillä ollut kisa uudenvuodenpäivänäkin.

Entä miten kaupungin uuden kentän Pärnu Bay Golf Linksin tulo markkinoille vaikuttaa White Beach Golfiin?

– On erittäin hyvä juttu, että kaupungissa on nyt kaksi kenttää. Pärnu on nyt entistä vahvemmin myös golfkohde, ja huomaamme sen myös siinä, että oman kenttämme pelaajamäärät lisääntyvät.

Loppuarvio

Kentällä oli hyvän kunnon takia miellyttävä pelata. White Beach Golfin layout ei ehkä ole kovin erikoinen, mutta kentän vesiesteet kuten Audru-joki antavat mukavasti sekä silmäniloa että sopivaa vaikeutta peliin. Kentällä on muutama mielenkiintoinen dogleg-väylä, jossa minun kaltaiseni keskitason klubipelaaja saa yrittää riskillä väylältä suoraa lyöntiä veden yli griinille. Voi olla, että sitä ei uskaltaisi kilpailutilanteessa tehdä, mutta harjoituskierroksella voi kokeilla vaikka toisella pallolla, jos ensimmäinen molskahtaa veteen. Uusi klubitalo on hieman (pienen) Helsingin Musiikkitalon näköinen laatikko, mutta sisällä on hyvät tilat ja terassi on mukava. Autoilijan kannattaa kuitenkin muistaa, että Virossa on lähes nollatoleranssi alkoholin suhteen, joten kuljettajan on viisainta jättää kierroksen jälkeinen olut Pärnun kaupungin terasseille.

Harri Nyman

kirjoittaja on golf- ja matkailutoimittaja. Kuvat: White Beach Golf ja Harri Nyman