Kalamaja

Kalamajan kaupunginosa on käsi kädessä vanhaa ja upouutta, ränsistynyttä ja trendikästä ja kiehtovaa ja kaunista. Se on tavallisten ihmisten paikka. Kalamajasta löydät sekä puutaloja, joita kunnostetaan tai puretaan huimaa vauhtia, että uudisrakennuksia, jotka nousevat nopeasti. Parasta Kalamajassa on kuitenkin ravintolat, täältä saat loistavaa ruokaa. Ja sitä paitsi – joka kerta kun tänne tulee, on tullut jotakin uutta – ja tänne kannattaa tulla nyt. Ei 10 vuoden kuluttua.

Balti Jaam

Balti Jaam on kiehtova sekoitus kirpputoria, ruokatoria ja sekatavaratoria. Täällä on vain pakko pysähtyä hetkeksi. Penkomaan laareja, katsomaan outoja tavaroita, mitä ihmettä tuo on -juttuja, ihmisiä, käsitöitä…

Rautatietorin vieressä

Boheem

Kahvila Boheem on yksi alueen kuumimmista paikoista. Kirjaimellisesti. Sisällä on niin lämmin, että takin voi hyvin riipustaa naulakkoon. Täältä saat myös houkuttelevan näköisiä ruoka-annokset ja reiluja kakkupaloja.

Kopli 18

Telliskivi Loomelinnak -luovuuskeskus (Telliskivi 60A)

Vanha teollisuuskompleksi on saanut uuden elämän Kalamajan trendikkyyden sydämenä. Täältä löytyy taiteilijoiden studioita, gallerioita, bändien harjoitustiloja, toimistotiloja, pieniä putiikkeja, hyviä ravintoloita ja baareja sekä Vaba Lava -teatteri, joka avattiin syyskuussa 2014. Tule kierrokselle, ja yhtäkkiä onkin tunteja vierähtänyt.

F-Hoone

Vanhaan neuvostokauden tehdasrakennukseen perustettu F-Hoone on iso, ihanan lämmin, myös lapsiperheille sopiva ravintola, joka herää henkiin illalla. Tilaa kattoon on kymmenisen metriä ja se on kunnostettu kauniisti. Tänne mahtuu isommallakin porukalla, ja ruoka on sekä hyvää että edukasta.

Telliskivi 60 A

Vintage Chic (Telliskivi 60a)

Ranskalais-maalaisidyllisestä sisustuskaupasta löytyy myös vaatteita ja koruja. Hauskoja, vaikka hieman sokerisia, tuotteita. Täältä löytyy kaikkea romanttisista pitsimekoista lasikorvakoruihin, enkelisiipiin ja pullotelineisiin.

Les Petites

Telliskivi Loomelinnak -luovuuskeskus on Kalamajan kuuma sydän: taiteilijoiden studioita, putiikkeja, ravintoloita ja baareja. Miltäs kuulostaa Les Petites -kauppa, joka pursuaa pienten suunnittelijoiden töitä, valikoituja vintagevaatteita ja koruja. Tuliaisiksi irtoaa kissakorvikset ja pikkutuhma värityskirja.

Telliskivi 60 A

Vanakraami pood

Vanakraami Pood -kirpparin ulkopuolella on pitkä tätijono. Kalusteita, keittiötarvikkeita, kenkiä, vaatteita, kirjoja, kankaita… Suurin osa tavaroista
tulee Ruotsista – tännekö ruotsalaisten ylijäämä joutuu? Melkein ostamme kaksi maisemataulua, mutta ne ovat liian isoja. Käyntimme jälkeen ymmärrämme jonottavia tätejä.

Vabriku 7a

Linnahall

Neuvostomonumentti Linnahall on massiivisuudessaan sekä upea että hirveä, ja se valmistui vuonna 1980. Entinen kulttuuri- ja urheilupalatsi on nykyään suljettu ja odottaa mahdollista remonttia. Tänne kannattaa kuitenkin tulla, koska näkymä katolta on upea. Kun kiipeät ihan ylös saakka, silmien edessä avautuu koko Tallinna ja Kalamaja länteen.

Lentosatama (Vesilennuki 6)

Vanha vesilentosatama on viimeaikoina remontoitu ja avattu museokäyttöön. Tila ja tilan käyttö on upeaa, ja täällä voit tutustua sukellusveneisiin, vesilentokoneisiin, sovittaa vanhoja armeijavaatteita, ampua konekiväärillä… Lentosatamassa viihtyy niin aikuinen kuin lapsi. Ulkona on myös paljon katseltavaa, ympäristö on kaunis karuudessaan. Vanhoja armeija-autoja ja -taloja, tyhjää peltoa, rakennusmaata ja mm. Patarein vankila, joka näyttää enemmän mielisairaalta. Sinne pääsee sisälle kesäisin.