Tukholmaan lasten kanssa

Tukholmaan lasten kanssa elämyslomalle

Tukholma on monelle suomalaiselle se tutuin metropoli. Länsinaapurin pääkaupunki tarjoaa jokaiselle jotakin, joten se on oiva kohde myös lasten kanssa matkustaville. Aloita matka Tukholmaan lasten kanssa mukavasti Punaisilla laivoilla, joiden kyydissä pääset suoraan Tukholman sydämeen Södermalmille.

Terminaalilta on lyhyt matka moniin Tukholman suosikkikohteisiin – aivan terminaalin vierestä lähtevällä kaupunkilaiva Emeliellä on helppo liikkua vaikkapa vehreälle Djurgårdenille, jossa on paljon lapsille sopivaa tekemistä ja näkemistä.

Vikingaliv-viikinkimuseo

Keväällä 2017 Tukholmassa ovensa avasi ainutlaatuinen Vikingaliv-viikinkimuseo.

Aikuinen 19 €

Lapsi 7–15 v 12 €

Junibacken ja Helsinki–Tukholma-risteily

Risteile Helsingistä Tukholmaan ja vieraile lastenkulttuuritalossa Junibackenissa. Koko perheen taianomainen retkipäivä. Ostaessasi pääsylipun ennakkoon kauttamme saat alennusta Helsinki–Tukholma-risteilysi hyttiosuudesta.

ABBA The Museum ja Helsinki–Tukholma-risteily

ABBA The Museum on yksi tämän hetken suosituimpia ja mielenkiintoisimpia Tukholman-nähtävyyksiä. Kun ostat kauttamme pääsylipun ennakkoon, saat alennusta risteilysi hyttiosuudesta.

Nyt tuplasti upeammin Tukholmaan lasten kanssa

Molemmat Helsinki–Tukholma-reitin laivat, Itämeren rautarouva Mariella ja mukava Gabriella, ovat molemmat uudistuneet hiljattain, joten matka Tukholmaan lasten kanssa alkaa mukavissa ja merellisissä puitteissa. Molemmilla laivoilla on muun muassa mukavia neljän hengen perhehyttejä, joissa on Itämeren mukavimmat sängyt. Pikkumatruuseille merimatka on seikkailu, ja laivoilla riittääkin kivaa tekemistä mennen tullen laivakissa Ville Vikingin johdolla. Laivamatka on tietysti myös makumatka, ja laivojemme uudistuneesta ja monipuolisesta ravintolavalikoimasta jokainen löytää itselleen syötävää – perinteinen buffet lastenpöytineen on lapsiperheiden suosikki vuodesta toiseen.

 

Tekemistä joka lähtöön

Viking Linen terminaalia vastapäätä sijaitseva vehreä Djurgården on perheiden ehdoton suosikkipaikka. Siellä sijaitsee Skansenin ulkoilmamuseo, joka tutustuttaa kävijät entisaikojen elämänmenoon. Ruotsin ykköskohteisiin kuuluvalla alueella sijaitsee myös Astrid Lindgrenin hahmoille omistettu satutalo Junibacken, jossa lasten rakastamat satuhahmot heräävät eloon. Djurgårdenilla sijaitsee myös upea Gröna Lundin huvipuisto. Myös Vasa-laivaa esittelevä museo kuuluu monen perheen Djurgården-kierrokselle. Punaisilla laivoilla perheloma Tukholmaan lasten kanssa on helppo toteuttaa, sillä liput moniin Tukholman suosikkikohteisiin saat hankittua matkavarauksesi yhteydessä Viking Linelta. Lisää vinkkejä lapsiperheille sopivista kohteista Visit Swedenin sivuilta.

 

Hotellipaketti – enemmän aikaa perillä

Tukholmassa riittää tekemistä ja näkemistä niin paljon, että loma Tukholmaan lasten kanssa voi hyvin olla useammankin yön mittainen. Edullisten ja kätevien hotellipakettien ansiosta perheellenne jää enemmän aikaa käydä mieluisissa kohteissa – myös Tukholman ulkopuolella. Miten olisi päiväretki vaikkapa Tom Tits Experiment -tiedekeskukseen Södertäljessä? Hotellipaketit sisältävät edestakaiset laivamatkat joko Turusta tai Helsingistä sekä hotelliyöpymiset ja aamiaiset hotellissa. Monipuolisen hotellivalikoiman ansiosta jokainen löytää varmasti mieluisan yöpymispaikan perhelomalleen. Muistathan, että Viking Clubin jäsenenä saat matkat ja majoitukset aina edullisemmin. Jos et vielä ole jäsen, liity nyt – jäsenyys on ilmainen!

Gröna Lund

Gröna Lund, Ruotsin vanhin tivoli, on suuri huvipuisto koko perheelle.

Aikuinen 48,-

Lapsi 4–6 v 36,-

Hop On Hop Off -kiertoajelut

Tukholman päänähtävyydet ovat reitin varrella, hyppää kyydistä/kyytiin niin usein kuin haluat.

Busskiertoajelu 31,-/aikuinen

Junibacken

Lastenkulttuuritalo Junibacken on avoinna vuoden ympäri, kaikki toiminta on sisätiloissa.

Aikuinen 17 €, lapsi 2–15 v 15 €

Perhelippu (2 aik. + 3 lasta) 65 €

Kaupunkilaiva Emelie

Emelie kulkee Masthamnenista Tukholman keskustaan Nybroplanille Djurgårdenin kautta.

Aikuinen alk. 6 €

Lapsi 13–18 v 4,50 €

SkyView

Ericsson Globen huipulta, 130 metrin korkeudesta, avautuu upeat näkymät koko Tukholmaan.

Aikuinen alk. 12,50 €

Lapsi 5–12 v alk. 9 €

Tom Tits Experiment, Södertälje

Kiehtova tutkimusmaailma 1/2 tunnin automatkan päässä Tukholmasta.

Aikuinen 21 €

Lapsi 3–14 v 16,50 €