Hotellpaket till opera Figaro 1917 18–21.8.2017

Stor operasatsning av kulturföreningen Katrina med anledning av Finlands 100-årsjubileum.

Mozarts berömda opera Figaros bröllop har förlagts till Mariehamn år 1917 och librettot är omskrivet. Åländska sångarstjärnor, som annars sjunger på scener runt om i Europa, medverkar och Västerås sinfonietta spelar. Läs mer om Figaro 2017 på katrina.ax.

Föreställningarna hålls på Alandica kultur och kongresshus.

Produkten eller erbjudandet gäller tyvärr inte längre.

I prisexemplet ingår

  • Båtresa Åbo–Mariehamn tur-retur
  • En övernattning på Park Alandia Hotell med del i dubbelrum inkl. frukost

Mot tillägg: båtresor tur-retur Helsingfors–Mariehamn eller Åbo–Långnäs, personbil och övriga tjänster ombord.

Erbjudandet gäller 18–21.8.2017. Priset kan variera med avresedag, avreseort och avgångstid, samt barnens antal och åldrar. Resans pris meddelas i samband med din bokning.

Biljetter till operan

Biljetter till föreställningen köps via Alandica.

Om operan

Figaro1917 är en åländsk variant på Mozarts opera Figaros bröllop. Operan utspelar sig år 1917 på badhushotellet i Mariehamn. Förutom badgäster från när och fjärran som kommer för att besöka Susannas bastu flockas soldater i skuggan av första världskriget på Åland.

Bolsjeviker som gjort revolution, tyskar som nosar sig fram till Åland och svenskar som oroligt marscherar iland i Eckerö. Allt är osäkert och oklart. Finlands kamp för självständighet har tagit fart. Ålänningarna organiserar sig för att nå återförening med Sverige. Vem är rysstrogen, vem är finne eller finlandssvensk, vem är svensk och vem är ålänning?

Figaros bröllop på badhuset i Mariehamn är en minst sagt aktuell och färgstark tillställning.

Figaro1917 är en produktion med atister från Åland, Finland, Sverige och Ryssland. Operan sjungs på svenska. Librettot är helt nytt och blandar friskt gammalt och nytt. Bröllopet blir en uppsluppen händelse med många oväntade infall och händelser.

Betalning senast 30 dygn före avresan eller omgående, ifall resan börjar redan tidigare. Obetalda bokningar annulleras. Vi rekommenderar vårt online-betalningssystem.

Övriga tjänster enligt ordinarie priser. Gäller endast nya bokningar, ej grupper. Begränsat antal platser. Förbehåll för ändringar.

Utnyttjandet av Viking Line Club-priser och -förmåner förutsätter att medlemmen reser med. Medlemsvillkor