ALAND Pommern

Minisemester på Åland

Ålands mysiga huvudstad är väl värd ett besök med gott om sevärdheter för både stora och små. Här finns en rik historia, intressanta muséer, mysiga caféer och hav och natur alldeles runt knuten. Skönt boende på hotell mitt i centrala Mariehamn.

I priset ingår

  • Båtresa Åbo-Mariehamn tur-retur
  • En övernattning i dubbelrum med frukost på nya hotell Pommern
  • En läcker tre rätters skärgårdsmiddag på hotell Pommern

Priset gäller t.o.m. 31.12.2017. Tilläggsnatt från 55 €.

Museifartyget Pommern

Ett besök på museifartyget Pommern är nästan ett måste när du är på besök i Mariehamn. Fartyget är byggt i Skottland 1903, och är det enda fyrmastade segelfartyget i världen som finns bevarat i sitt ursprungliga skick. Pommern var i drift till år 1939 och seglade bland annat på den så kallade vetetraden mellan Australien och England.

Ålands sjöfartsmuseum

Titta närmare på Ålands Sjöfartsmuseet som speglar Ålands rika sjöfartstradition med maritim historia och kulturarv. Det är vid sidan av Pommern, en av Ålands främsta sevärdheter. Utställningarna är planerade enligt fyra huvudteman – segelsjöfart, maskinsjöfart, skeppsbyggnad och sjösäkerhet.

Sjökvarteret

Ta en promenad i sjökvarteren och se hur träbåtar och skutor byggs och underhålls. Här, vid östra strandkanten i Mariehamn lever de gamla båt- och skutbyggartraditioner vidare. I muséet visas flera utställningar och i verkstaden pågår ofta något båtbygge. I hantverkshuset SALT kan du titta in i hantverkarnas ateljéer och se hur de arbetar.

Betalning senast 30 dygn före avresan eller omgående, ifall resan börjar redan tidigare. Obetalda bokningar annulleras. Vi rekommenderar vårt online-betalningssystem.

Övriga tjänster enligt ordinarie priser. Gäller endast nya bokningar, ej grupper. Begränsat antal platser. Kom ihåg pass eller identitetskort. Förbehåll för ändringar.