Jultorg i Stockholm

Välkommen på julmarknad! Stockholm kan skryta med flera trivsamma jultorg och stämningsfulla julmarknader, som är fyllda med lokala juldelikatesser, och där du kan smaka på glögg och saffransbullar och hitta unika presenter till släkt och vänner.

Tips för planeringen:

Skansen

På Skansen firas alla traditionella svenska högtider, så även julen. För många stockholmare är det en tradition att gå på julmarknaden som arrangeras här varje år. Här kan du handla härliga delikatesser, vackra julklappar eller bara njuta av julstämningen.

Luciadagen 13.12

Lucia, klädd i vit skrud med rött bälte och ljuskrona, kommer med stjärngossarna för att sprida ljus i mörkret. Luciatågets och de vackra sångerna hör julen till. Om du är i Stockholm den 13 december rekommenderar vi att du besöker Skansens traditionella Luciafest eller en av de flera traditionella Luciakonserterna om ordnas i flera av Stockholms kyrkor.

Skansens Julmarknad på Djurgården är öppen varje lördag och söndag 3–4.12, 10–11.12 och 17–18.12 kl. 10.00–16.00. Inträde 150 SEK/vuxen och 60 SEK/barn över 6 år.
www.skansen.se

Stockholm

Traditionellt i Gamla stan

Julmarknaden på Sergels torg håller på att täckas med ett tak av ljusslingor när vi är på besök. Här på torget med moderna stugor hittar man allt från fina handgjorda smycken, gedigna ljusstakar och mer exotiska julklappar som nepalesiska väskor. Något för alla! Titeln ”Den snyggaste stugan” vinner småländska familjeföretaget Våges som tillverkar bl.a. finurliga ljusstakar av gjutjärn.

Sergels torg, Stockholm, till 23.12.

Jul på Rosendals Trädgårdar

I Rosendals vackra trädgård hittar du säsongens mat, blommor, kransar, bröd och bakverk. 
Den 18 december blir det en ljusshow och en stor eld när solen går ner.

Premiär den 24.11 från kl 17.  Öppet tisdag till söndag fram till 22.12. För öppettider se Rosendals Trädgård.

Julmarknad på Drottningholm slott

Under två dagar arrangeras en julmässa med betoning på svenskt hantverk och småskalig mat i stämningsfull miljö. Här möter besökaren en mångfald av Sveriges bästa hantverkare med allt ifrån smeder och ljusstöpare till halmslöjdare och textilare. I matboden lägger småskaliga mattillverkare smakfullt upp sina läckra varor och frestar med ost, bröd, senap, fisk, glögg och skinka. Under marknadsdagarna den 3-4.12 är slottet öppet för egen rundvandring och julkulejakt för barn.

Julmarknad på Drottningholm slott 3–4.12
www.svenska-slottsmassor.se

Boka resa