Nationalopera Estonia och övernattning på Original Sokos Hotel Viru

Nu har du en unik möjlighet att njuta av Tallinns utbud av kulturella aktiviteter. Du kan välja från balett, operett och opera. Missa inte detta tillfälle!

Prisexempel/person

110,- 2 personers standardrum
121,- 2 personers superiorrum

I priset ingår

  • tur/retur personbiljett Helsingfors–Tallinn–Helsingfors
  • övernattning samt bufféfrukost på Original Sokos Hotel Viru
  • inträde till hotellets nattklubb
  • biljett till vald operaföreställning på Nationalopera Estonia, Estonia pst. 4.

Ankomst till hotellet samma dag som föreställningen. Alla föreställningar börjar kl. 19.00. Sittplatserna är på parketten. Platsnummer kan inte bokas/påverkas på förhand.

Retur med båten nästa dag.


Föreställningar

Lör. 21.10 La Bayadiere, balett (försäljningen slut)
Lör. 11.11 Tannhäuser, opera
Lör. 16.12 Carmen, opera
Fre. 12.1 Svansjön, balett
Fre 9.2 My Fair Lady, musikal
Fre. 16.3 Kärleksdrycken, opera
Fre. 20.4 Figaros bröllop, opera
Fre. 25.5 Medea, balett


Bokningar senast 31 dagar före resan.
Betalning
senast 36 dygn före avresan eller omgående, ifall resan börjar redan tidigare.

OBS! Ingen återbetalning av hotell eller operabiljett om bokningen annulleras senare än vad betalningsdagen är. Avbeställningsskydd kan inte köpas i samband med denna resa.

Övriga tjänster enligt ordinarie priser. Gäller endast nya bokningar, ej grupper. Begränsat antal platser. Kom ihåg pass eller identitetskort. Förbehåll för ändringar.

S-Förmånskortet bör visas upp i terminalens incheckning.

Balett Giselle, Adolphe Adam
Giselle är något av en sinnebild för en romantisk balettklassiker: en kärlekshistoria som inleds i den verkliga världen och som sedan fortsätter på andra sidan graven. Titelrollen är en utmaning för en stor ballerina, eftersom hon skall gestalta hur Giselle förvandlas från en oskyldig bondflicka, lurad in i ett kärleksförhållande, till ett förlåtande andeväsen, som räddar sin älskade undan döden.

Balett Bajadären/La Bayadére, Ludwig Minkus
Bajadären är en berättelse av evig kärlek, hämnd och rättvisa. Baletten handlar omöjlig kärlek mellan bajadären, tempeldansaren Nikiya och krigaren Solor. Solor förlovar sig ändå med radjas dotter Gamzatti. För att säkra äktenskapet bestämmer radja att döda Nikiya.

Opera Tannhäuser, Richard Wagner
Tannhäuser berättar om en man som strävar efter sina drömmar men samtidigt vill inte förlora kontakten med verkligheten. I operan kombineras historia och mytologi till magisk realism som är gemensamt för Wagners operor. Kompositören har fåt sin inspiration av minnesångaren Tannhäuser, Wartburgs sångarstrid samt Tannhäusers historiska förebild och Venus-myten.

Opera Carmen, Georges Bizet
Carmen är en av världens populäraste operor. Toreadors aria samt huvudpersonens habanera symboliserar opera för flera generationer. I Carmen hittar man element av psykologiskt drama och melodrama, dokument samt svart komedi. Handlingen utspelar sig i 1820-talets Sevilla, Spanien.

Balett Svansjön, Pjotr Tjajkovskij
Tjajkovskijs Svansjön är en av de mest populära baletterna i hela världen. I baletten kombineras Tjajkovskijs geniala musik, en poetisk berättelse, dansrytmer och mångsidiga karaktärer. Koreografen och producenten Tiit Härm har baserat sin nya version av Svansjön på Lev Ivanovs koreografi, där svansjön är prinsens fantasivärld – en värld där det är enkelt att fly verkligheten och hitta lycka och kärlek, men också en värld från vilken det är svårt att fly.

Musikal My Fair Lady, Frederik Loewe
Den otroligt populära musikalen My Fair Lady baserar sig långt på George Bernard Shaws Pygmalion. Henry Higgins är professor i fonetik och inbiten ungkarl. Han slår vad med sin vän att han kan lära blomsterflickan Eliza Doolittle prata som en förnäm societetsdam. Vadslagningen inleder ett händelseförlopp som lockar till både skratt och tårar.

Opera Kärleksdrycken/L’elisir d’amore, Gaetano Donizetti
I Kärleksdrycken kombineras en kärlekshistoria med komik och sköna musik. Operas premiär i Milano år 1832 beseglade Donizettis position i den italienska operavärlden. I Kärleksdrycken finns influenser från opera buffa och bel canto.

Opera Le Nozze di Figaro - Figaros Bröllop, Wolfgang Amadeus Mozart
Figaros Bröllop är ett mästerverk där en trasslig härva av relationer utvecklas, via Mozarts vackra musik, till en tidlös komedi om mänskliga begär och känslor. Trots komplexa vändningar och avslöjade släktband försonas alla och huvudparets bröllopsfest fortsätter i uppsluppen stämning.

Balett Medea, Gianluca Schiavoni
Medea är en berättelse om en sensuell och kraftfull prinsessa i Kolchis (i nuvarande Georgien) som överger sin familj och sitt land för mannen som hon älskar. Mannen som heter Jason är ändå mer intresserad om det gyllene skinnet än om Medea. När Medea får veta om Jasons bedrägeri vill hon hämnas honom.