Övriga Estland

Estland är mycket mer än Tallinn. Det är lätt att resa vidare från Tallinn till något av Estlands femton landskap: Ösel, Dagö, Haapsalu, Pärnu eller södra Estland, som snabbt blir allt populärare bland finländska besökare.

Hjälp av en Reseplanerare

Utforska Estland på ett nytt sätt, prova Reseplaneraren på första sidan hos Turistinformation Estland. Du kan skapa en helt egen resplan eller välja en av de rekommenderade rutterna.
www.visitestonia.com/sv

För en bilresenär rekommenderar vi att bekanta sig med på egen hand-rutter i Estland, som Visit Estonia-sidan erbjuder på. Du hittar olika alternativ på rutter och uppehållsställen samt teman, som t.ex. medeltid, kultur, natur, Sovjet-Estland, design och konst. 

I Otepää kan man delta i en mängd aktiviteter året runt. På vintrarna är Otepää den bäst kända vintersportorten i Baltikum samt Estlands vinterhuvudstad.

Lökvägen  Sjön Peipus ligger i östra Estland och är Europas fjärde största sjö. På stranden till Peipus finns turistrutten Lökvägen, som erbjuder på aktiviteter året runt. På området finns också många olika övernattnings- och restaurangalternativ.  www.sibulatee.ee »

Den romantiska strandvägen  Bra tips för resenärer, som rör sig på kusten i västra Estland: ta en tur ut på havet med en lokal fiskare, åk med en trädbuss, bekanta dig med en örtträdgård eller ta ett bad i en rökbastu.  www.rannatee.ee/parnu-estonia »