Champagne

Essi Avellan Champagne Collection

Viking Line is Champagne Line!

Det är mig en glädje att här få presentera ett antal champagner jag har valt ut för Viking Line. Fartygens försäljning av champagne ökar i rask takt och därför har jag fått den angenäma uppgiften att sammanställa Östersjöns bästa champagneutbud

Viking Line lovar att alltid vara minst 25 procent billigare än landpriserna och erbjuder dig därför champagne till ytterst konkurrenskraftiga priser. Som exempel kan nämnas världens mest kända champagne, Dom Pérignon, som du på Viking Lines fartyg kan köpa till världens förmånligaste pris.

Viking Line säljer champagner från världsledande hus som Dom Pérignon, Krug, Taittinger och Pol Roger och dessutom från ett antal mer okända storheter som Charles Heidsieck och Henriot. Fartygets champagne är fortsättningsvis förstklassiga Laurent-Perrier.

Champagne i din smak – läs mer om egenskaperna hos olika champagnetyper.

Jag önskar dig en bubblande smakresa till champagnens värld!
Essi Avellan, Master of Wine

Essi Avellan är Finlands första Master of Wine. Avellan är känd som champagneexpert och har skrivit ett flertal vinböcker. Just nu arbetar hon med en nyutgåva av den internationellt renommerade Christie’s World Encyclopedia of Champagne and Sparkling Wine. Avellan är också chefredaktör för världens enda tidskrift om champagne, FINE Champagne, medlem i champagnejuryn hos tidskrifterna Decanter och The World of Fine Wine samt kolumnist i finska mat- och vintidningen Glorian Ruoka & Viini.


Förhandsbeställning av dryck

Fest på kommande? Nu kan du beställa drycker på förhand på alla våra fartyg! Det är förmånligare att beställa på förhand och inköpet levereras direkt till din bil.  Du kan även göra en Förhandsbeställning i online för rutten Helsingfors–Tallinn.

Läs mer

Visste du att...

...du hittar ännu fler champangemärken i Food Garden-restaurangerna? I deras Essi Avellan Champagne Collection finns pärlor från små tillverkare, små partier av sällsynta sorter och klassiker i världsklass.