Pure Nordic Tastes - rena nordiska smaker

Följ med på en smakresa med råvaror hämtade direkt från Nordkalottens djupa skogar, trollfjordar och magiska fjällvärld.

Varmt välkommen ombord 1.10.2015–29.2.2016. Kom hungrig!

Produkten eller erbjudandet gäller tyvärr inte längre.

Den nordiska maten är i ropet och aldrig tidigare har mattävlingarna duggat så tätt. I tv-program, tidningar och nu också till havs. För en tid sedan utlyste vi på Viking Line en stor intern mattävling där alla kockar i hela flottan fick chansen att delta. Uppdraget var att göra rätter komponerade med delikatesser från den nordiska naturens eget skafferi och de flesta bidragen till denna meny gjorde Viking Graces två talangfulla souschefer Maarit Juvonen och Hanna Suonpää.

Viking Lines kockar har baserat sina rätter på lokala råvaror som rotfrukter, fisk och skaldjur från kalla vatten, fågel, vilt, bär och kryddor från vår egen kryddträdgård. Nyckelorden är modernt, naturligt och säsongsanpassat.

Under perioden den 1 oktober 2015 till och med den 29 februari har du chansen att avnjuta denna fantastiska meny ombord på alla våra fartyg. Den innehåller allt från älg, hjortfilé och kungskrabba till delikatesser som norrländsk ostronskivling, havtorn och rårörda blåbär. Kom och låt dig väl smaka!

Menyexempel

Förrätt:
Sockersaltad sik på ärtpuré med sikrom, citronmajonnäs och svartbrödssmulor

Varmrätt:
Stekt torsk med blåmusselsås, sikrom, blomkålspuré och fänkål
eller
Älginnanlår med sky, kroppkaka, brynt smör och rostade morötter

Dessert:
Rårörda blåbär med blåbärssorbet och Skyr smaksatt med vitchoklad samt marängcrisp