Helsingfors–Tallinn

Med Viking XPRS reser du trivsamt och bekvämt, överfarten är både snabb och säker året runt. Vid sidan av Viking XPRS trafikerar snabba katamaranen Viking FSTR 10.4–22.10.2017. Resan med Viking FSTR tar under två timmar och det ryms 120 personbilar ombord. Under juli erbjuds hela 12 avgångar dagligen mellan Helsingfors och Tallinn, då även Gabriella och Mariella som går från Stockholm till Helsingfors gör en dagstur till Tallinn.

Tidtabeller H:fors–Tallinn

Sommarerbjudande 1.6–31.8 – ta ungdomarna med till rentav halva priset

12–17-åringar får upp till 50 % rabatt på ruttresor i sällskap med vuxen! På familjesemestern reser under 12-åringar gratis året runt!

Giltig på Tallinn-rutten:
Viking XPRS och Viking FSTR 1.6–31.8.
Gabriella och Mariella 1.7–6.8.

Helsingfors–Tallinn-seriebiljetter

  • 210,-/10 personbiljetter
  • 230,-/10 personbilbiljetter
    Bilens längd max. 5 och höjd max. 1,9 m

Gäller 12 månader från inköpsdatum, dock ej i juli.
Seriebiljetter kan köpas från Viking Lines terminaler i Helsingfors och Tallinn.
Bokningsinstruktioner

Lounge

Njut av båtresan i lugn och ro på Loungen.


Läs mer

Ta med den tekniska delen av ditt fordons registreringsbevis när du reser utomlands med bilen

Fr.o.m. 16.11.2015 är registreringsbevisen i Finland elektroniska. När du reser utomlands behöver du ändå med dig den tekniska delen av registreringsbeviset i pappersversion. Det får du från besiktningsstället eller Trafi.

Läs mer på Trafis sidor (underrubrik "Registreringsbevis")

Avbeställningsskydd

Lägg till vårt förmånliga avbeställningsskydd så får du 100% återbetalning på din bokning om du avbokar senast 24 h innan avresa. Inget läkarintyg krävs.

Tidtabeller

Viking Line satsar på Tallinnrutten

På sommaren trafikerar Viking Line upp till 12 turer dagligen mellan Helsingfors och Tallinn. Den här turlistan erbjuder större flexibilitet till alla som reser över Finska viken.

Viking XPRS och Viking FSTR 10.4–22.10
Gabriella och Mariella 1.7–6.8

Hela turlista på rutten Helsingfors–Tallinn »

Omfattande byggnadsarbeten i hamnen i Tallinn

I Tallinns hamn och närliggande områden görs omfattande byggnadsarbeten, som påverkar trafiken av både passagerare och fordon, speciellt nära A-terminalen. Gångbanor och körfiler kommer att ändras när projektet framskrider, så se till att ha ordentligt med tid för att röra dig på hamnområdet.

Det finns flera faser i ombyggnadsarbetet och det kommer att ta till slutet av året innan projektet är färdigt. Mer information på www.portoftallinn.com eller på kartan.


Ibland är det skönt att göra det enkelt för sig. Kolla Tilläggstjänster för bilresenärer för Late check-in och Pole position.

Viking FSTR

Viking Line svarar på Tallin–ruttens stora efterfråga genom att ta in ett nytt fartyg, Viking Faster, dvs. FSTR, under tiden 10.4–22.10. Nya fartyget är en katamaran som kör mellan Helsingfors och Tallinn på mindre än två timmar.

Läs mer

Evira rekommenderar:

Ta inte med vildsvinskött från Balticum.