Helsingfors, turistmål

Flytour XD Helsinki 4D Ride + Animation 4D Ride

Flytour XD är en 4D-biograf, som tar dig ännu närmare Helsingfors vackraste platser på ett helt nytt sätt på land, till sjöss och i luften. I 4D-filmupplevelsen ingår 3D-glasögon, en rörlig läktare och naturens element – det känns som du själv är en del av filmen. Du får en helhetsbild av Helsingfors och senare kan du utforska på egen hand de platser du funnit intressanta.

Viking Line Club-förmån: 9 €/pers. (norm. 18 €/pers.).
Förmånen gäller 13.3–27.4 och 1.9–31.12.2017.
Öppet tis.–sön. kl. 10.45. t.o.m 5.3. Fr.o.m. 6.3 varje dag kl. 10.30.

Lämplig för över 5-åringar och 5–8-åringar endast i sällskap med vuxen.

Skatuddskajen 2B, Helsingfors, www.flytourxd.com

 

Sea Life

Dyk in i ett undervattensäventyr med hajar, rockor och bläckfiskar. Låt dig överraskas av de vackra och fascinerande varelserna under ytan och förbered dig på att se djuren på förvånansvärt nära håll. Sea Life i Helsingfors är öppet året runt (ej 24–25.12).

Viking Line Club-förmån: 20 % rabatt på normalprissatta entrébiljetter. (Max. 5 personer/Viking Line Club-kort. Kan inte kombineras med biljetter på nätet eller andra erbjudanden.)

Förmånen gäller till slutet av året 2017.

Borgbacken, Tivoligränden 1, Helsingfors , www.visitsealife.com


Sveaborg

Guidade turer – Sveaborgs sjöfästning kommer till liv med en guidad rundtur. Bastionernas hemligheter avslöjas och gamla minnen från den svenska och ryska tiden beskriver tiden då fästningen var full av liv under både krigs- och fredstid. Varför byggdes den enorma fästningen i skärgården, vem var den otursförföljde Carl Olof Cronstedt och när började kyrkan också fungera som fyr? Läs mer och se schemat på Sveaborgs hemsida.

Viking Line Club-förmån: Vuxna 8 euro, barn 3 euro (norm. 11 euro/4 euro)

Sveaborgsmuseet – På Sveaborgsmuseet i Sveaborgscentret presenteras de olika skedena i fästningens historia från 1700-talet till våra dagar.
Med hjälp av bilderböckerna på pekskärmarna kan man bekanta sig med händelser under olika tidsperioder och med människorna som har levt och arbetat på Sveaborg. Utställningen visar upp en av de äldsta bevarade båtarna i Finland, en båt som byggdes i mitten av 1700-talet och är 6,5 meter lång.

Basutställningen stöds av filmföreställningen Suomenlinna Experience som visas i museet med en halv timmes mellanrum. Läs mer och se schemat på Sveaborgs hemsida.

Viking Line Club-förmån: Vuxna 5,50 euro (norm. 7 euro)

www.suomenlinnatours.com


Allas Sea Pool

Allas Sea Pool havsbadet erbjuder nya sätt att njuta av Östersjön på stadens mest centrala plats. Havsbadet är öppet året runt för såväl stadsbor som turister. Poolområdet består av en stor simbassäng,  en saltvattenbassäng och en barnbassäng. Bastubyggnaden har tre högklassiga bastun. Allas Sea Pool ägnar särskild uppmärksamhet åt ansvarsfull användning av vårt gemensamma hav. Allas återupplivar Helsingfors kurortstraditioner och är en modern oas i hjärtat av staden.

Viking Line Club-förmån: 15 % rabatt på en normalprissatt inträdesbiljett, köpt på plats. Förmånen gäller till slutet av 2017.

Skatuddskajen 2, Helsingfors , www.allasseapool.fi


Helsinki Sightseeing – Vacker Kanalruttskryssning

Under kryssningen får du se Helsingfors vackraste strandlandskap och flera av pärlorna bland sevärdheterna: den historiska sjöfästningen Sveaborg, Högholmens djurpark, isbrytarna och Degerö kanal. Dessutom får du höra om Helsingfors fascinerade historia. Denna rutt är vår mest populära och du kan uppleva den endast med våra båtar.

Guidning på finska, engelska, tyska och ryska. Broschyrer på svenska, franska, italienska, spanska, japanska och kinesiska.

Avgång och biljetter från Salutorget.

Tidtabell (avgångar med förmån)
8–19.5, kl. 12.30, 14.30
20.5–3.9, kl. 12.30, 13.30, 14.30, 15.30, 16.30, 17.30, 18.30
4–20.9, kl. 12.30, 14.30

Viking Line Club-förmån: 2 vuxna 25 € (normalt pris 2 x 25 €). 2 barn 6–15 år 13 € (normalt pris 2 x 13 €).