Tallinn, övrigt

Tallinns botaniska trädgård

Tallinns botaniska trädgård ligger i Pirita, endast tio kilometer från det hektiska stadslivet. I det breda området växer både exotiska rariteter och estniska växter. Dessutom kan du bekanta dig med flora i trädgårdens utställningar.

Viking Line Club-förmån: 10 % rabatt på normalprissatta inträdesbiljetter samt familjebiljetter.

Kloostrimetsa tee 52, Tallinn, www.tallinnbotanicgarden.org


KGB-museet

KGB-museet tar dig till sovjettiden. Museet berättar om två olika världar. I den ena, som endast existerade på papper, bodde lyckliga sovjetmänniskor i välstånd och vänskap, den andra, riktiga världen, var mer komplicerad. Det finns föremål från tiden då KGB spionerade Viru-hotellets gäster och personal från den översta våningen. Museet är en av Tallinns viktigaste sevärdheter.

Endast guidade turer. Särskilt på sommaren lönar det sig att boka turen på förhand.

Viking Line Club-förmån: entré för Original Sokos Hotel Virus gäster 7 €, annars 9 € (normalt 9 €/11 €). Kom i håg att göra en förhandsreservation.

Viru Väljak 4, Tallinn, www.sokoshotels.fi


Tallinns TV-torn

Utsikten från Tallinns TV-torn är unik i Estland, liksom i hela norra Europa. Den charmiga gamla stadsdelen i Tallinn och glittrande Östersjön i all sin härlighet skymtar i fjärran. Utsikten blir ytterligare förtydligad av att besökarna kan använda multimediaskärmar som visar en förstorad del av området och också visar hur det såg ut tidigare. En helt ny upplevelse är möjligheten att gå utanpå tornet - EdgeWalk. Läs mer och se priser på TV-tornets hemsida.

Viking Line Club-förmån: 5 % rabatt på biljettens normalpris.

Kloostrimetsa tee 58 A, Tallinn, www.teletorn.ee