Joulutoreja Tukholmassa

Tervetuloa joulumarkkinoille! Tukholmassa on useita joulutoreja ja -markkinoita, joilla on mukavaa käydä herättelemässä joulumieltä, hankkia paikallisia jouluherkkuja, haistella ja maistella glögiä ja sahramipullia sekä etsiä yksilöllisiä lahjoja pukinkonttiin.

Vinkkejä suunnitteluun:

Vanhanajan tunnelmaa Skansenilla

Perinteikkäät Skansenin joulumarkkinat on järjestetty vuodesta 1903 lähtien, ja monille tukholmalaisille käynti ainutlaatuisen ulkoilmamuseon joulumarkkinoilla on rakas jouluperinne. Ihanien joululahjojen ja -herkkujen lisäksi Skansenin markkinoista ainutlaatuisen tekee aito vanhanajan joulutunnelma. Osa alueen rakennuksista on auki joulumarkkinoiden aikaan, ja niissä pääset tutustumaan menneiden aikojen joulunviettoon.

Lucian päivä 13.12.

Valkoiseen kaapuun, punaiseen vyöhön ja kynttiläkruunuun pukeutunut Lucia tuo kynttilätyttöineen ja tiernapoikineen valoa pimeyteen ja lämpöä kylmyyteen. Lucia-kulkueen kaunis laulu virittää hartaaseen tunnelmaan. Jos olet Tukholmassa Lucian aikaan 13. joulukuuta, kannattaa käydä kokemassa Skansenin perinteinen Lucia-juhla tai jokin upeista Lucia-konserteista, joita järjestetään useissa kirkoissa. Kyseessä on merkittävä ruotsalainen juhlaperinne.

Skansenin joulumarkkinat Djurgårdenilla la ja su 3.–4.12., 10.–11.12 ja 17.–18.12. klo 10.00–16.00. Pääsymaksu aikuisilta 150 SEK, yli 6-vuotiaat 60 SEK.
www.skansen.se

Perinteikkäästi vanhassakaupungissa

Suurtorin joulumarkkinat on järjestetty samalla paikalla vuodesta 1915. Tori huokuu vanhanajan joulutunnelmaa ja glögin tuoksua. Punaisissa kojuissa on tarjolla keramiikkaa, herkkuja, Lapin-tuotteita, kauniita tekstiilejä ja muuta ihanaa – täältä on vaikea lähteä tyhjin käsin.

Joulumarkkinat vanhankaupungin suurtorilla joka päivä klo 11.00–18.00 aina 23.12.2016 asti.
www.stortorgetsjulmarknad.com

Joulu saapuu Rosendalin puutarhaan

Tunnelmallisin jouluvaloin valaistu Rosendalin puutarha tarjoilee jouluruokaa, -kukkia, kransseja, leipää ja muita leivonnaisia. 18. joulukuuta puutarhalla järjestetään huikea valoshow ja poltetaan näyttävä joulukokko auringon laskettua.

Joulumarkkinat Rosendalin puutarhassa Djurgårdenilla tiistaista sunnuntaihin 24.11.–22.12.2016.

Upeat puitteet Drottningholmin linnalla

Upealla Drottningholmin linnalla järjestettävät kahden päivän mittaiset joulumarkkinat keskittyvät vahvasti ruotsalaiseen käsityöosaamiseen. Paikalle kokoontuvat Ruotsin parhaat käsityöläiset aina sepistä kynttilänvalajiin ja tekstiilitaiteilijoihin. Tarjolla on myös herkkuja, sillä ruokakojut notkuvat juustoja, leipiä, sinappia, kalaa, glögiä ja kinkkua. Markkinoiden ohessa pääset tutustumaan myös upeaan linnaan, ja lapsille on jouluaiheista aarteenetsintää.

Joulumarkkinat Drottningholmin linnalla 3.–4.12.
www.svenska-slottsmassor.se

Ruotsin suurimmat joulumarkkinat

Noin 60 kilometrin päässä Tukholmasta sijaitsevan Taxingen linnan ympäristössä järjestettävät markkinat keräävät paikalle lähes sata myyntikojua, jotka ovat pullollaan toinen toistaan ihanampia joululahjaideoita ja jouluherkkuja. Linnan kahvilassa on Ruotsin suurin keksi- ja kakkubuffet.

Joulumarkkinat Taxingen linnalla 10.–13.11. sekä 17.–20.11. to klo 11–18 ja pe–la klo 10–18 sekä su klo 10–17. Pääsymaksu 80 SEK.
www.taxingeslott.se/julmarknad-2016

Modernit joulumarkkinat

Ruotsin upein ostoskeskus, Solnassa sijaitseva Mall of Scandinavia on mitä parhain jouluostospaikka. Yli 200 liikkeen valikoimista löydät joululahjat ystäville ja perheelle.
http://mallofscandinavia.se/

Varaa matka

Varaa matka