Teknologia

Suomalainen innovaatio säästää energiaa

ABB:n toimittama energiankäytön seuranta- ja hallintajärjestelmä EMMA™ Advisory Suite vähentää aluksen polttoaineenkulutusta sekä kasvihuonepäästöjä. Järjestelmä mittaa, vertaa ja analysoi energiankulutusta. Se ottaa huomioon aluksen sisäiset järjestelmät, nopeuden, satamakäynnit ja ulkoiset olosuhteet, ja optimoi niiden pohjalta polttoaine- ja energiatehokkaimman operointitavan.

Lue lisää »

Turvallisuutta vesillä

Hengenpelastusvälineet M/S Viking Gracella ovat Itämerellä liikennöitsevien laivojen mittapuulla ainutlaatuisia. Alus on rakennettu toimimaan niin, että pelastuslaitteiston käyttöönotto, tulen sammutus, laivan stabilisointi sekä veden ja sähkön toimitus pysyvät käytössä, vaikka joku laivan osa olisi kärsinyt vahinkoa.

Lue lisää ja katso video »

Hibox Systemsin iptv-järjestelmä

Hiboxin tv-järjestelmän ja Philipsin Media Suite -tv-laitteiden kautta laivan matkustajat saavat hyteissä laajan valikoiman tv- ja informaatiopalveluita.

Hibox Systems on suomalainen yritys, joka kehittää ja myy iptv-ratkaisuja (Internet Protocol Television) hotelleille, laivoille, hoitokodeille ja laajakaistaoperaattoreille. Hibox on osa Anvia-konsernia, joka myös on suomalainen ict-alan yritys.

Lue Hiboxin lehdistötiedote »

Wärtsilä Viking Gracen taustalla

Wärtsilä toimitti M/S Viking Graceen neljä Wärtsilä 8L50DF -päämoottoria, keula- ja ohjaustunnelipotkurit sekä kaksi ruostumattomasta teräksestä rakennettua kiinteälapaista pääpotkuria sekä potkuriakselijohdot, joihin kuuluvat myös ympäristömyötäiset vannasputkien tiivistejärjestelmät. Potkurien tuottamien mahdollisimman alhaisten paineimpulssien ansiosta perärungon värähtelytaso on hyvin alhainen.

Lue lisää ja katso video »