Viking XPRS

Mukavin meritie Tallinnaan – koe uudistunut Viking XPRS

Helsinki–Tallinna-reitillä liikennöivä Viking XPRS palasi Landskronan telakalta 1.2.2017. Laivalla on tehty sekä pieniä että suuria uudistuksia ja muutoksia – osa näkyviä, osa näkymättömämpiä. Lue lisää alta.

Lisää tilaa tanssia

Laivan peräosassa kannella 7 sijaitseva Dance Pavillion uudistettiin katosta lattiaan. Täysin uusi päivä- ja yöelämän keskus sai myös uuden nimen, Club X. Tila kasvoi kolmanneksella, ja istumapaikkojakin saadaan noin 150 lisää. Uusi ja isompi baaritiski palvelee janoisia aiempaa tehokkaammin, entistä suuremmalla tanssilattialla kelpaa pyörähdellä ja äänentoisto ja valot on päivitetty tähän päivään.

Uudistettu Shopping World

Merimatka on totta kai myös shoppailumatka! Siksi telakoinnin yhteydessä myös Merimyymälä saa uuden ja modernin vaalean ilmeen ja shoppailuneliöitäkin tulee muutamia lisää. Myymälän tuotevalikoima järjestetään myös uudelleen entistä houkuttelevammaksi.

Sujuvammin buffetissa

Suositussa Bistro Bella -buffetravintolassa tehdään muutamia ruokailun sujuvuutta parantavia toimenpiteitä: jälkiruokapöytää uudelleenmuotoillaan täyttämisen helpottamiseksi ja lämpimän ruoan linjaston pituus kasvaa, minkä ansiosta voimme lisätä vaihtoehtojen määrää nykyisestä.

Raikas ilme Robert’s Coffeelle

Buffetravintolan sisäänkäynnin vieressä kannella 8 sijaitseva Robert’s Coffee saa uuden ilmeen, joka noudattelee ketjun maissa sijaitsevien kahviloiden ulkoasua. Muutostöiden myötä kahvila saa entistä paremmat puitteet erikoiskahvien tarjoamiseen ja tiskin oikealle puolelle rakennetaan muutamia istumapaikkoja.

Merkittävä muutos pinnan alla

Yksi telakoinnin suurimmista ja merkittävimmistä uudistuksista ei näy päällepäin. Viking XPRS saa nimittäin uudenmalliset potkurit, joiden ansiosta laivaa voidaan normaalissa säässä ajaa kolmen pääkoneen sijaan vain kahdella pääkoneella (yhteensä pääkoneita on neljä). Uudistus pienentää polttoaineenkulutusta merkittävästi.

Lisää matkustusmukavuutta

Telakoinnin yhteydessä laivalla tehdään myös erilaisia viihtyisyyttä ja mukavuutta lisääviä korjaus- ja uudistustöitä. Yleisissä tiloissa wc:t remontoidaan sekä lattioita ja mattoja uusitaan. Osa laivan hyteistä saa modernimman ilmeen sekä uudet tyynyt ja patjat. Lisäksi 7:nnen kannen keulaosan kokoustiloissa kokoustekniikkaa uusitaan ja sisustusta päivitetään.

Kesänviettäjän paratiisi

Kesäkaudella Viking XPRS:n suositulla aurinkokannella syntyy helposti tungosta – vaan ei jatkossa, sillä kannen 8 peräosaan rakennetaan entistä suurempi pääaurinkokansi. Siellä nälkäisiä ja janoisia palvelee kesäkaudella Viking’s Out -ulkokansigrilli ja baari. Janon yllättäessä juomista saa myös kannen 10 ulkobaarista.

  • Oresund Drydocks Ship Repair Yard -telakalla työt sujuvat hyvin ja Viking XPRS on hyvässä huomassa.

  • Telakalla huolletaan ja uusitaan parhaillaan myös toista upeaa laivaa: Viking Cinderellaa!

  • Näissä maisemissa tapasimme myös Eckerö Linjenin M/S Eckerön ja HH-Ferriesin M/S Mercandia VII:n (takana vasemmalla).

    Landskrona

  • Mitä nostalgiaa: Etualalla oleva DFDS:n Pearl Seaways on entinen Viking Linen Athena!

Kuvia telakalta

Kiitämme kuvista Öresund Drydocks Ship Repair Yardia.
Lisätietoa telakasta mm. heidän omilla Facebook-sivuillaan.