Gruppresor

Åland är ett skärgårdsrike där gästfriheten är stor - ett idealiskt resmål för både vuxen- och barngrupper.

På Åland finns mycket att göra

Viking Lines röda fartyg har täta turer till Åland från finska fastlandet. Vi rekommenderar de guidade rundturerna med en åländsk guide som kan berätta om Ålands historia och alla de intressanta platser ni passerar.

Sevärdheter på Åland

Fyrmastade barken Pommern, Ålands sjöfartsmuseum, Ålands museum och konstmuseum, Sjökvarteret i Österhamn, Bomarsunds fästning, Jan Karlsgården, Kastelholms slott och fängelsemuseet Vita Björn, Ålands jakt- och fiskemuseum, Eckerö post- och tullhus, brandkårsmuseet, de åländska kyrkorna med mera.

Aktiviteter

Besök på bryggeriet Stallhagen och Ålands matmekka Smakby, Vikingabyns gästabud, besök på Mariebad, lekarfest och bondkalas, fiske, golf, rundturer med buss, vandring, konstresor, hantverksringen, crosscarting, paintball med mera.

Skolresa till Åland

Åland är alltid ett populärt resmål för skolresor. Lite lugnare, lite annorlunda och allt är nära. Välj bland olika roliga aktiviteter och utflykter. Förutsättningarna är fantastiska och elever och lärare får en fin upplevelse tillsammans. Vi på Viking Line hjälper gärna till att skräddarsy skolresan efter just era önskemål.

Läs mer om de åländska sevärdheterna, aktiviteterna, caféer och matställen samt åländska "pärlor" i våra broschyrer.