Tallinns restauranger och bistron

Tallinns restauranger och stadens blomstrande matkultur erbjuder upplevelser för alla smaker från fine dining till avspända bistron och hemtrevliga caféer. Även barnfamiljer har mycket att välja på!

Tallinns restaurangutbud byts och förnyas hela tiden, så det är svårt att lista favoriter, som säkert finns kvar om ett år – men det är ju en del av charmen med att resa – att hitta nya favoriter! 

Var lönar det sig att äta i Tallinn? 

Lokalt, experimentellt, modernt, ryskt, italienskt … Tallinns restaurangutbud går inte av för hackor. Vi har listat några restauranger som kommer högt rekommenderade: för både matens och stämningens skull. Kolla in både tipsen nedan och våra Viking Line Club-förmåner, som gäller i flera caféer och restauranger. 

Tips på en smakresa till Tallinn

Ö  & Kaks Kokka
Helt intill hamnen i Tallinn hittar du restaurangerna Ö och Kaks Kokka, som är grundade av samma killar, kockarna Ranno Paukson och Martin Meikas. Medan Ö serverar förnämare fine dining-upplevelser, är Kaks Kokka mer avspänd och prisvänlig med läcker mat. 

F-Hoone
F-Hoone är inhyst i en gammal fabriksbyggnad i Telliskivi 60a i Kalamaja. F-Hoone serverar prisvärd mat och lämpar sig också för barnfamiljer. På kvällen fylls de stora hallarna med folk och stämningen stiger högt i tak.

F-Hoone

NOA Peakoka Pool
Den internationellt erkända restaurangen ”Köksmästarens sal” serverar fem eller sju rätters avsmakningsmenyer, som planerats av toppkocken Tõnis Siigur.

Umami
I stadsdelen Mustamäki hittar du den trivsamma och barnvänliga restaurangen Umami, som påminner om mormors sommarstuga med en härlig äppelträdgård. Finfina poäng för stämning, mat och estniska hantverksöl. Egen sal för barnfamiljer.

Ravintola Umami Tallinnassa

Salt
Lilla och gemytliga Salt är vanligtvis fullsatt, så det lönar sig att boka bord i god tid. Restaurangen har fått tack för sina innovativa och experimentella rätter. 

Nop
Nop är omtyckt av de lokala invånarna och caféet serverar ekologiska delikatesser för att stilla såväl salt- som sötsuget. Även keldjur är välkomna. PS! Prova veckoslutsbrunchen!

Kohvik Moon
Kohvik Moon har redan i flera år varit populär och har prisats för att man får valuta för pengarna. Fastän namnet låter caféaktigt, är det en rejäl krog det handlar om. Här får du modern mat med ryska intryck. 

Havsnära restaurangupplevelse

Muista myös Viking Linen oma ravintolamaailma, jonka avainsanoina ovat maukkaus, monipuolisuus ja edullisuus.