Restaurangtips

De åländska restaurangerna och caféerna ligger spridda över hela öriket – från Mariehamns centrum ända ut till skärgårdens klippor. Här kan du ta del av fin kokkonst och fräscha åländska råvaror, framförallt god fisk. 

Smakbyn

Ett stenkast från Kastelholms slott ligger Michael Björklunds Smakbyn. Menyn har inspirerats av kärleken till den åländska och nordiska maten, med tonvikt på husmanskost. Ger garanterat mersmak. 

Läs mer på Smakbyns egna sidor.
www.smakbyn.ax


Restaurang Nautical

Nautical är ett givet val för den som vill njuta av fine dining i anrik miljö. Restaurangen ligger ovanför Ålands sjöfartsmuseum i Mariehamn och har uteservering mot kvällssolen.

Läs mer på Nauticals egna sidor.
www.nautical.ax


Pub Albin

Pub Albin är en populär pizzeria på Sjöpromenaden i Västerhamn med fin kvällssol. De serverar tunna delikata pizzor med förstklassiga råvaror. Varför inte sätta tänderna i en "Grönt e Skönt" med chevré, valnötter, rödlök och spenat? 

Läs mer på Pub Albins egna sidor.
www.paviljongen.ax/sv/pub-albin


ÅSS Paviljongen

ÅSS Paviljongen ligger 150 meter från Pub Albin. Här har du utsikt över Mariehamns inlopp och kan njuta av fräsch och okomplicerad sommarmat med det lilla extra. 

Läs mer på ÅSS Paviljongens egna sidor.
www.paviljongen.ax


Indigo Restaurang & Bar

Avslappnad elegans i gammal magasinsmiljö – det är restaurang Indigo. Här får du högklassig skandinavisk mat med influenser från hela världen. 

Läs mer på Indigos egna sidor.
www.indigo.ax


Pub Stallhagen

Pub Stallhagen drivs av krögarparet Christian Ekström och Johanna Dahlgren och är prisbelönt för sitt sätt att lyfta fram närproducerade åländska matråvaror. Året runt erbjuder puben sina besökare delikatesser från lunch till middag. Här kan du smaka på alla ölsorter som just då finns i bryggeriets produktion. Du kan kombinera mat med olika ölsorter och hitta överraskande smakupplevelser. Pubens personal är mycket kunnig och ger gärna tips och rekommendationer. 

Läs mer på Pub Stallhagens egna sidor.
www.stallhagen.com/pub-stallhagen


Pub Niska

Nere i de mysiga sjökvarteren i Mariehamn ligger Pub Niska, som är detaljrikt inredd som ett gammalt lastfartyg. Prova plåtbröd – Ålands svar på den italienska pizzan. Råvarorna är ofta lokala, lite mer exklusiva och ibland ganska annorlunda mot vad du är van att få på en pizza. Här serveras naturligtvis också mer traditionella pubdrycker.

Läs mer på Pub Niskas egna sidor.
www.pubniska.com


Seagram

I närheten av färjefästet på Föglö ligger trevliga skärgårdskrogen Seagram. Här dukas dagligen upp en dignande fiskbuffé. Fiskbordet är krogens varumärke! Seagram har en stor terrass med underbar havsutsikt.


Ångbåtsbryggan & Brasserie

Krogen i Östra hamnen serverar grillade biffar, skaldjur, pastarätter och hamburgare. Du kan också njuta av live-musik varje vecka under sommaren.

Läs mer på Ångåbtsbryggans och Brasserie-restaurangens egna sidor.
www.bryggan.ax
www.brasserie.ax


Kvarter5

På Hotell Pommern finns den moderna restaurangen Kvarter5 som bjuder in till mångsidiga smakupplevelser, med mat som bygger på det nya nordiska köket och ett säsongsbaserat urval av åländska fina lokala råvaror. I vinbaren finns viner från världens alla hörn och ett urval olika smårätter.

Läs mer på Kvarter5-restaurangens egna sidor.
www.kvarter5.ax