Ravintolavinkit

Ahvenanmaalaiset ravintolat ja kahvilat sijaitsevat eri puolella saarivaltiota – aina Maarianhaminan keskustasta saariston kallioille asti. Ahvenanmaalla voit nauttia hyvästä ruuasta sekä paikallisista raaka-aineista, varsinkin hyvästä kalasta. 

Smakbyn

Kivenheiton päässä Kastelholman linnasta sijaitsee Michael Björklundin Smakbyn. Menu on saanut inspiraatiota rakkaudesta ahvenanmaalaiseen ja pohjoismaiseen ruokaan, pääpainopisteenä tavallinen arkiruoka. Saat taatusti lisämakua!

Lue lisää Smakbyn-ravintolan omilta sivuilta.
www.smakbyn.ax


Restaurang Nautical

Nautical-ravintola on ehdoton valinta heille, jotka haluavat nauttia laadukkaasta fine dining -ruoasta hienostuneessa miljöössä. Ravintola sijaitsee Ahvenanmaan Merenkulkumuseon yläkerrassa Maarianhaminassa ja ravintolan terassilta näet upean auringonlaskun.

Lue lisää Nautical-ravintolan omilta sivuilta.
www.nautical.ax


Pub Albin

Suosittu pitseria Pub Albin löytyy meripolulla Länsisatamassa, jossa voi nauttia kauniista auringonlaskusta. Pub Albin tarjoaa herkullisia ensiluokkaisista raaka-aineista valmistettuja pizzoja. Kokeile vaikka Vihreä on hyvää -pitsaa, jossa on chevré-juustoa, saksanpähkinää, punasipulia ja pinaattia.

Lue lisää Pub Albinista ravintolan omilta sivuilta.
www.paviljongen.ax/sv/pub-albin


ÅSS Paviljongen

ÅSS Paviljongen sijitsee noin 150 m päästä Pub Albinista. Ravintolasta on upeat näkymät Maarianhaminan tuloväylälle. Nauti tuoreesta ja mutkattomasta kesäruoasta, jossa on sitä pientä ekstraa.

Lue lisää ÅSS Paviljongen -ravintolan omilta sivuilta.
www.paviljongen.ax


Indigo ravintola ja baari

Ravintola ja baari Indigo tarjoaa rentoa eleganssia vanhassa makasiinimiljöössä. Herkuttele korkealuokkaisella skandinaavisella ruoalla, joka on saanut vaikutteita ympäri maailmaa.

Lue lisää Indigo ravintolan omilta sivuilta.
www.indigo.ax


Pub Stallhagen

Pariskunta Christian Ekström ja Johanna Dahlgren pitävät palkittua Pub Stallhagenia, tuo esiin paikallisia ahvenanmaalaisia raaka-aineita ja tarjoaa kävijöilleen maukkaita lounaita ja päivällisiä ympäri vuoden. Maistele Stallhagenin kaikkia olutlajeja, joita juuri sillä hetkellä on panimon tuotannossa. Ydistele ruokia eri oluiden kanssa, ja koe herkullisia makuelämyksiä. Pubin henkilökunta on erittäin osaavaa, ja he antavat mielellään vinkkejä ja suosituksia.

Lue lisää Pub Stallhagen -ravintolan omilta sivuilta.
www.stallhagen.com/pub-stallhagen


Pub Niska

Maarianhaminan merikorttelissa sijaitsee Pub Niska, joka on sisustettu kuin vanha rahtilaiva. Kokeile peltileipää, joka on Ahvenanmaan vastike italialaiselle pitsalle. Raaka-aineet ovat useimmiten paikallisia, vähän parempia ja vähän erilaisia kuin mihin olet tottunut.

Lue lisää Pub Niska -ravintolan omilta sivuilta.
www.pubniska.com


Seagram

Föglön lauttasataman lähellä sijaitsee mukava saaristolaisravintola Seagram. Ravintolassa tarjoillaan päivittäin maukas kalabuffet, joka on ravintolan tavaramerkki! Ravintolalla on iso terassi ja ihastuttava merinäköala.


Ångbåtsbryggan & Brasserie

Ångbåtsbryggan on perinteinen krouvi Itäsatamassa. Tarjolla on grillipihvejä, äyriäisiä, pastaa ja hampurilaisia. Kesäisin ravintolassa soittaa live-bändi joka viikko.

Lue lisää Ångbåtsbrygganin ja Brasseri -ravintolastan omilta sivuilta.
www.bryggan.ax
www.brasserie.ax


Kvarter5

Hotelli Pommernissa löydät modernin ravintolan Kvarter5, joka tarjoaa monipuolisia makuelämyksiä. Ruoka perustuu uuteen pohjoismaiseen keittiöön ja paikallisten raaka-aineiden kausiantimiin. Viinibaarista löytyy viinejä maailman eri kolkista sekä erilaista pikkupurtavaa.

Lue lisää Kvarter5 -ravintolastan omilta sivuilta.
www.kvarter5.ax