Kulttuuria, museoita ja viihdettä

Kadriorgin palatsi

Tsaari Pietari I rakennutti 1700-luvun alussa väliaikaiseksi kesäasunnokseen italialaisen arkkitehti Niccolo Michettin suunnitteleman palatsin, jota nykyään isännöi Viron taidemuseon ulkomaalaisen taiteen kokoelma. Maalausten, graafisten teosten, patsaiden ja taideteollisten esineiden lisäksi palatsissa voi nauttia konserteista, teatteriesityksistä ja luennoista. Palatsin kesällä vierailijoille auki oleva yläkukkatarha on entisöity 1700-luvun malliin. Osoite: Weizenbergi 37.

Rocca al Mare – Viron ulkoilmamuseo

Maalauksellinen metsäpuisto Koplin lahden rannalla: esitteillä eri aikakausilta ja seuduilta peräisin olevia maalaistaloja pihapiireineen, tuuli- ja vesimyllyjä ja paljon muuta. Voit maistella virolaisia perinneruokia kyläkievarissa tai lähteä vaikkapa hevosajelulle. Osoite: Vabaõhumuuseumi tee 12.

Tallinnan Kasvitieteellinen puutarha

Jännittävä ja opettavainen kohde kaikille luonnonystäville. Voit tutustua avomaan kokoelmiin tai eksoottisiin kasvihuonekasveihin.
Osoite: Kloostrimetsa tee 52.

Naissaari Tallinnan edustalla

Pitkään suljettuna olleelle Naissaarelle pääsee nyt kätevästi 1 h vesibussimatkalla satamasta. Naissaarella on edelleen toimiva kapearaiteinen rautatie, jolla kuljetetaan nykyisin sotilastarvikkeiden sijaan turisteja.

Kumu

Helmikuussa 2006 avattu Viron taidemuseon uusi rakennus Kumu (arkkitehti Pekka Vapaavuori) on kulttuurista kiinnostuneiden ehdoton kohde. Valtavassa taidekeskuksessa on esillä sekä virolaisen taiteen klassikoita että kansainvälistä nykytaidetta.

Musiikkielämyksiä

Tallinnan konserttitarjonta on monipuolista. Suuret pop- ja rock-tapahtumat kuuluvat kesäisiin ulkoilmatapahtumiin. Lisätietoa Eesti Kontsertin sivuilta. Pääsylippuja voi ostaa tapahtumapaikalta tai lippuja välittävistä Piletilevistä ja Piletimaailmasta.